Hyppää sisältöön

"Tämä tuntuu jo nahoissamme" – Valtteri Bottas saa jälleen rangaistuksen, Mercedes painii kroonisen ongelman kanssa

Maailmanmestaruudesta Red Bullin kanssa taisteleva Mercedes tekee kaikkensa, jotta tallin autot olisivat nopeita. Nyt talli on mennyt jo niin pitkälle, että luotettavuus alkaa kärsiä.

Valtteri Bottas on MM-sarjassa kolmantena ennen Yhdysvaltain kisaviikonloppua. Kuva: imago images/PanoramiC/ All Over Press
Jonne Niemeläinen,
STT Urheilu

Mercedes-kuski Valtteri Bottaksen formula ykkösten Yhdysvaltain kisaviikonloppua häiritsee tuleva lähtöruuturangaistus sunnuntain kilpailuun. Mercedes tiedotti kesken perjantain ensimmäisten vapaiden harjoitusten Bottaksen ottavan käyttöön uuden moottorin, mikä tarkoittaa hänelle viiden lähtöruudun rangaistusta.

Kaksi viikkoa sitten Turkissa kauden avausvoittonsa saavuttaneelle Bottakselle rangaistukset ovat tuttuja. Ennen menestyksekästä Istanbulin kilpailua hän joutui lähtemään Italian Monzassa kisaan joukon hänniltä. Venäjän Sotshissa takapakkia tuli 15 lähtöruudun verran.

– Rangaistus tulee, mutta onneksi se on pienempi kuin aiemmin. Voin yhä saada aikaan hyvän kisan, Bottas kommentoi.

Austinissa Bottas oli ensimmäisten harjoitusten nopein ja toisten harjoitusten neljänneksi nopein.

– Keskityimme etenkin toisessa harjoituksessa kisavauhtiin. Auton säädöissä on vielä parantamista, sillä se ei ole kovin helppo ajaa. Joissakin kohdissa rataa pitoa ei ole kovin paljon, ja auton tasapaino vaihtelee, Bottas kertoi.

Austinissa on kesäisen lämmintä, sillä lämpömittarin lukemat huitelevat 30 asteen tuntumassa.

– Täällä on kuumempaa kuin viimeksi, mutta uskon, että pidon puute johtuu siitä, että ratapinnoite on kuluneempi, Bottas sanoi.

Kilpailun aika-ajo ajetaan lauantain myöhäisillassa, ja Bottas tähyää paalupaikalle. Tällöin hän lähtisi rangaistuksen takia viidennestä ruudusta.

– Haluan ehdottomasti palkintopallille, joten joudun ohittelemaan kisassa, Bottas totesi.

Wolff: "Nämä eivät ole vähäpätöisiä ongelmia"

Sääntöjen mukaan kuskeilla on kaudella käytettävissään kolme moottoria, mutta Bottas ottaa käyttöön jo kuudennen moottorin. Yhdysvaltain gp on kolmas kerta neljään kisaviikonloppuun, kun Bottas saa lähtöruuturangaistuksia osien vaihtamisen takia.

– Valitettavasti meillä on ollut kauden keskivaiheen jälkeen luotettavuusongelmia. Meillä on syistä jo parempi ymmärrys, mutta keskeyttämisriski olisi liian suuri, Mercedes-tallipäällikkö Toto Wolff sanoi F1i-nettisivuston (siirryt toiseen palveluun) mukaan.

Näyttää siltä, että Mercedes painii kroonisen vian kanssa, joka tulee aina takaisin.

– Me emme olisi halunneet vaihtaa taas Valtterin moottoria. Nämä eivät ole vähäpätöisiä ongelmia. Me emme ole vielä täysin päässeet ratkaisemaan ongelman ydintä, mutta uskon, että olemme jälleen asekeleen lähempänä ratkaisua.

Mercedes-talli käy kovaa kilpailua maailmanmestaruudesta Red Bulin kanssa.

– Olisin toivonut, että olisimme selvinneet vähemmillä rangaistuksilla ja moottoreilla, sillä tämä tuntuu jo nahoissamme. Me yritämme joka vuosi parantaa auton suorituskykyä. Näyttää siltä, että olemme tulleet sellaiselle rajalle, että tämä maksaa meille jo MM-pisteitä, Wolff selvitti.

Lauantaina Austinissa ajetaan kolmannet vapaat harjoitukset ja aika-ajot.

Katso tämän linkin kautta MM-pistetilanteet (Teksti-TV).

Lue myös:

Valtteri Bottas sai taas lähtöruuturangaistuksen – tykitti Yhdysvaltojen avausharjoitusten kärkiajan

Alfa Romeon mahdollinen omistajanvaihdos tuli talliin siirtyvälle Bottakselle täysin yllätyksenä – huhut alkoivat liikkua vasta allekirjoituksen jälkeen

Mercedes-pomo: "Bottaksen loistovoitolla elintärkeä rooli mestaruustaistoissa"

Suosittelemme sinulle