Hyppää sisältöön

RoPS löi TPS:n ja nousi Veikkausliigan karsintaan – HPS jatkaa Kansallisessa liigassa ensi kaudellakin

RoPS kohtaa Veikkausliigan karsinnoissa AC Oulun. HPS löi NJS:n Kansallisen liigan karsinnoissa yhteismaalein 4–0.

Tuomas Kaukua ja Aleksi Pahkasalo taistelevat pallosta pelissä VPS-RoPS lokakuussa 2021.
RoPS ja Tuomas Kaukua jatkavat kautta liigakarsinnoissa, VPS:n kausi päättyi nousujuhliin. Kuva: Juha Tamminen / All Over Press
Juha Mäntykenttä,
Henri Pitkänen
Avaa Yle-sovelluksessa

Rovaniemen Palloseura nousi mukaan Veikkausliigan karsintoihin voittamalla Ykkösen päätöskierroksella TPS:n. Viime kauden päätteeksi sarjasta pudonnut RoPS oli parempi Rovaniemen keskuskentällä Simo Roihan avausjakson maalilla 1–0 ja nousi Jonatan Johanssonin valmentamien turkulaisten ohi sarjataulukossa yhdellä pisteellä.

– Ehkä me halusimme enemmän. Tosi tasainen vääntö se oli, TPS oli hyvä, mutta saimme sen ensimmäisen maalin ja puolustimme urheasti loppuun, Roiha tuumi Yle Puheen Urheilukierroksella.

Runsaasti turkulaisfaneja tuekseen Rovaniemelle saaneen TPS:n kausi päättyi surkeasti, sillä kolmesta viimeisestä ottelusta se hävisi kaksi ja pelasi yhden tasan. Tuloskunto sakkasi ratkaisevalla hetkellä.

– Paikat oli hoitaa. Kaikki oli hallinnassa, mutta päästimme yhden turhan maalin, emmekä saaneet itse maaleja. Ehkä tämä kuvasti koko kautta, TPS:n Joakim Latonen harmitteli.

Vaasan Palloseura oli jo aiemmin varmistanut Ykkösen voiton ja nousun takaisin Veikkausliigaan. Tänään päätöskierroksella VPS hävisi kotikentällään FF Jarolle 0–1.

Ykkösen päätöskierroksella myös varmistui, että MP jatkaa Ykkösessä ensi kaudellakin. Kakkoseen matkaava JIPPO taipui Mikkelissä 0–2. Joensuulaisten lisäksi myös Klubi 04 ja MuSa putosivat sarjaportaan alaspäin.

Veikkausliigassa FC Haka voitti FC Hongan Espoossa 2–0 ja varmisti sarjapaikkansa ensi kaudeksikin. Sarjajumbo KTP ei tämänpäiväisen tappionsa myötä enää voi saada kiinni AC Oulua, joka karsii Veikkausliigapaikasta RoPS:n kanssa.

Naisten Kansallisen liigan karsinnoissa HPS löi NJS:n toistamiseen maalein 2–0, ja näin helsinkiläiset uusivat sarjapaikkansa myös ensi kaudeksi yhteismaalein 4–0. HPS:n maaleista vastasivat Aino Lehtinen ja Emilia Ukkonen.

Lue myös:

Chelsea nöyryytti Valioliigassa Teemu Pukin umpisurkeaa Norwichia

Suosittelemme