Hyppää sisältöön

Kärkijoukkueet kasvattivat etumatkaansa F-liigassa – TPS nousi kolmanneksi

PSS ja EräViikingit jatkavat naisten F-liigan kärjessä, sillä molemmat voittivat ottelunsa sunnuntain kierroksella.

PSS otti kauden kuudennen voittonsa, kun se voitti kotonaan Kooveen. Kuva: Ari Arola / F-liiga
Anu Karttunen

Salibandyn naisten F-liigan kärkijoukkueet jatkoivat vahvoja otteitaan myös sunnuntaina. PSS kaatoi kotonaan Kooveen 6–5 ja EräViikingit myös kotonaan SSRA:n 7–2. PSS johtaa EräViikinkejä yhdellä pisteellä, mutta PSS on pelannut yhden ottelun vähemmän.

Porvoolaiset ehtivät karata jo 4–0-johtoon, ennen kuin Koovee heräsi. Vierailija pystyi nousemaan toisessa erässä kahden maalin päähän, mutta Elina Hautojärven ylivoimamaali päätöserässä takasi PSS:lle pisteet, vaikka Koovee pystyi vielä kaventamaankin. Hautojärvi viimeisteli ottelussa kolme maalia.

A-lohkon viimeisenä oleva SSRA teki EräViikinkejä vastaan ottelun avausmaalin, mutta tämän jälkeen kotijoukkue viimeisteli kuusi osumaa. Sanni Uimarihuhta pystyi tekemään oululaisten kavennusmaalin ilman maalivahtia ottelun loppupuolella, mutta Sofia Mittentag laukoi illan toisen osumansa vain 15 sekuntia ennen loppusummeria. Mittentag teki ottelussa kaksi maalia.

TPS nousi A-lohkon kolmanneksi voittamalla SB-Pron Nurmijärvellä 5–2. TPS pystyi kuittaamaan kotijoukkueen 1–0-johdon vain kymmenen sekuntia myöhemmin ja toisessa erässä se pääsi jo karkumatkalle 5–1-lukemin. Turkulaisten Laura Rantanen oli illan tehokkain yhdellä maalilla ja kahdella syötöllä.

B-lohkossa SaiPa jatkoi voittoputkeaan, sillä kauden kahdeksas voitto irtosi O2-Jyväskylästä jatkoajan jälkeen 4–3. Lohkokakkonen Helsinki United nousi 0–3-tappioasemasta 8–5-voittoon, kun se kaatoi kotonaan ÅIF:n. Helsinkiläiset veivät päätöserän peräti 7–2. Blue Fox avasi ensimmäisen liigakautensa viidellä tappiolla, mutta otti nyt jo toisen voittonsa kolmeen otteluun, kun se voitti kotonaan Pirkat 6–4.

Lue myös:

Happee nousi jälleen kolmen maalin takaa voittoon – KrP ja Oilers mässäilivät osumilla

Suosittelemme sinulle