Hyppää sisältöön

Lähimaksukokeilu alkoi Hämeenlinnan seudun joukkoliikenteessä

Maanantaina alkaneessa kokeilussa on tarkoitus testata lähimaksun teknistä toimivuutta ja maksamisen helppoutta. Lähimaksu on tarkoitus ottaa käyttöön vielä tämän syksyn aikana kaikissa Hämeenlinnan seudun linja-autoissa.

Sinen paikallisbussi pysähtyneenä pysäkille.
Lähimaksu on koekäytössä linjoilla 2 ja 2U. Kuva: Tiina Kokko / Yle
Petri Lassheikki

Lähimaksukokeilu on alkanut maanantaina Hämeenlinnan seudun joukkoliikenteen busseissa. Lähimaksu on koekäytössä linjoilla 2 ja 2U Visamäen ja Aulangon sekä Visamäen ja Aulangon ulkoilumajan välillä.

Hämeenlinna kertoo nettisivuillaan, että tarkoitus on testata lähimaksun teknistä toimivuutta ja sitä, kuinka helppoa maksaminen on. Lähimaksu on tarkoitus ottaa käyttöön vielä tämän syksyn aikana kaikissa Hämeenlinnan seudun linja-autoissa.

Matka maksetaan vilauttamalla pankkikortin tai mobiililaitteen lähimaksuominaisuutta etälukijassa. Lähimaksu onnistuu Visa, Visa Electron, Mastercard ja Eurocard -korteilla sekä GooglePay ja ApplePay -mobiilimaksusovelluksilla.

Lähimaksulla ostetun bussilipun hinta on Waltin aikuisen arvolipun hinta

Linja-auton lippulaitteesta ei tule kuittia tai erillistä matkalippua. Maksukortilla maksetuista matkoista voi tulostaa kuitin jälkikäteen Hämeenlinnan joukkoliikenteen asiakasportaalista, jonne kirjaudutaan maksukortin tiedoilla.

Lähimaksulla voi maksaa vain oman matkansa. Jos haluaa maksaa useamman ihmisen matkan, täytyy bussilipun ostamiseen käyttää Waltti-mobiilia tai käteistä.

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle