Hyppää sisältöön

Karmea tappio Liverpoolille veti Manchester United -legendojen ilmeet vakaviksi – paine Solskjärin ympärillä kasvaa: "Heidät tuhottiin kentällä täysin"

Manchester Unitedin päävalmentaja Ole Gunnar Solskjär tulee kohtaamaan sietämätöntä painetta ruman Liverpool-tappion jälkeen. Brittimedioiden mukaan norjalaisvalmentaja on saamassa potkut.

Manchester Unitedin manageri Ole Gunnar Solskjär sunnuntain Liverpool-ottelun jälkeen.
Ole Gunnar Solskjärin lähtölaskenta on brittimedian mukaan käynnissä. Kuva: EPA
Jonne Niemeläinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Manchester United koki sunnuntain jalkapallon Englannin Valioliigassa ruman 0–5 selkäsaunan Old Traffordilla Liverpoolille. Päivä oli manchesterilaisjoukkueelle sysimusta, kun joukkueen kannattajat buuasivat omillensa ja osa marssi ennen pelin loppua pois katsomosta.

Brittimedioiden mukaan tappio tarkoittaa sitä, että Manchester Unitedin pitää löytää korvaaja päävalmentaja Ole Gunnar Solskjärille. Kaikki asiantuntijat eivät kuitenkaan vielä näyttäisi ovea norjalaisvalmentajalle.

Manchesterilaisjoukkueen pahin peikko sunnuntaina oli hattutempun hurjastellut Liverpoolin maalitykki Mohamed Salah.

Edellisen kerran United oli hävinnyt kotonaan viidellä maalilla tekemättä osumaakaan vuonna 1955.

Klopp pyyhki lattiaa Solskjärillä

BBC:n mukaan norjalainen Solskjär näytti olevan aivan väärässä sarjassa Liverpool-valmentaja Jürgen Kloppin rinnalla. Saksalainen Klopp näytti siltä, että hän ei ollut tyytyväinen 5–0-johdossa, kun hän huuteli pelaajilleen ohjeita kentän laidalta. Solskjär puolestaan istui penkillä ja näytti olevan sokissa.

Liverpool näytti olevan ottelussa valovuosia Unitedia edellä valmennuksessa, joukkueen johtamisessa, taktiikassa ja organisoinnissa. Tappio oli niin ruma, että norjalaisvalmentajaa sympatisoivien on vaikea perustella Solskjärin jatkoa.

Manchester Unitedin tuskaa todisti katsomossa muun muassa Sir Alex Ferguson, joka valmensi aikanaan Unitedin 13 Valioliigan mestaruuteen. ManU:n historian pitkäaikaisin valmentaja ravisteli päätänsä ottelun aikana useaan otteeseen ja näytti turhautuneelta. Joukkueen pelistä puuttui sunnuntaina selvä rakenne ja muoto.

Manchester Unitedin riveissä on paljon lahjakkaita pelaajia ja Solskjär on saanut tuhlata 400 miljoonaa puntaa pelaajahankintoihin, mutta joukkue näytti olevan sunnuntaina kaukana Liverpoolin tasosta.

Solksjär kantaa vastuun, muttei ole eroamassa

Heti pelin jälkeen Solskjär sanoi, että hän ei ole eroamassa.

– Olen tullut niin pitkälle, että en voi luovuttaa. Minä en ole sellainen, että luovuttaisin, norjalaisvalmentaja sanoi BBC:n mukaan.

– Minulla on ollut viime viikkojen ajan sellainen tunne, että olisimme pääsemässä sellaiselle tasolle, mille haluamme, mutta tulokset eivät ole olleet sen mukaisia. Olemme osuneet tiilimuuriin. On huolestuttavaa, että olemme päästäneet niin monta helppoa maalia.

Ole Gunnar Solskjär katsoo maahan pettyneenä.
Ole Gunnar Solskjär haluaisi viedä missionsa loppuun asti. Kuva: Getty Images

– En ole koskaan ennen ollut näin alhaalla, mutta hyväksyn, että vastuu on minun. Uskon itseeni, uskon, että olen saamassa seuraa sellaiselle tasolle, mitä haluan, vuodesta 2018 lähtien Unitedia valmentanut Solskjär sanoi.

Unitediin palannut supertähti Cristiano Ronaldo pahoitteli tappiota Instagram-tilillään 359 miljoonalle seuraajalleen.

– Joskus tulos ei ole sellainen, mitä tavoittelemme. Ei ole ketään muuta syyttää kuin itseämme. Fanimme olivat loistavia ja antoivat meille tukensa. He ansaitsevat paljon, paljon parempaa, Ronaldon päivityksessä luki.

"Paine tulee olemaan sietämätöntä"

Koko pelaajauransa ajan Manchester Unitedia edustanut puolustaja Gary Neville ei säästellyt sanojaan kommentoidessaan ottelua Sky Sportsin TV-studiossa.

– Tämä oli hirveä päivä Manchester Unitedille. Heidät tuhottiin täysin kentällä, tätä ei voi hyväksyä. Tämä on raivostuttavaa. Paine tulee olemaan sietämätöntä joillakin Manchester Unitedin paikoilla, entinen ManU-kapteeni totesi pelin jälkeen.

Neville uskoo kuitenkin, ettei Solskjär saa vielä potkuja.

– Seuran johtokunta on ilmoittanut aikaisemmin, että he seisovat täysin valmentajan takana, mutta tällaiset tulokset ovat varmasti omiaan heikentämään kantaa. Manchester United tarvitsee muutosta. Uskon, että Ole Gunnar Solskjär saa mahdollisuuden muutokseen, mutta painetta häntä kohtaan tulee olemaan joka suunnalta.

– On kuitenkin aivan varmaa, että valmentaja tulee saamaan kunnon kurinpalautuksen tästä. Päitä tullaan aivan varmasti vaatimaan pölkylle, mutta pitää myös miettiä, mitä tämä tappio tekee pelaajille. Kuinka he tulevat selviämään tästä? Seuraavat 24 tuntia joukkue tulee olemaan tulisilla hiilillä.

Carragher: "En voi uskoa sitä, mitä näin"

Entinen Liverpool-pelaaja Jamie Carragher totesi Skyn studiossa, että Manchester United on tällä hetkellä täysin sekaisin. Hänen mukaansa ManU ei voi olla joukkue, joka olisi erityisen prässäävä.

– Manchester United on nyt kolmen vuoden ajan ollut vastahyökkäysjoukkue ja nyt näyttää siltä, että he yrittävät tehdä jonkinlaista muutosta. Heillä ei ole kuitenkaan sellaisia pelaajia, jotka jaksaisivat juosta yhtä lujaa kuin Liverpoolin ja Manchester Cityn pelaajat, Carragher totesi.

– Manchester United ei voi prässätä korkealta sellaisilla pelaajilla kuten Cristiano Ronaldo, Paul Pogba, Mason Greenwood tai Marcus Rashford. United on kaukana siitä, että joukkue voisi olla prässäävä.

Carragherin mukaan Manchester Unitedin puolustus oli täysin sekaisin sunnuntaina.

– En voi uskoa sitä, mitä näin. ManU:n puolustus oli täysi vitsi joka kerta, kun Liverpool pääsi heidän puolustusnelikkonsa taakse.

Pogba sai huutia Scholesilta

Myös koko uransa Manchesterin punaisella puolella pelannut legendaarinen keskikenttäpelaaja Paul Scholes on kommentoinut vanhan seuransa tilannetta.

– Mielestäni joukkueelta ei puuttunut yritystä. He olivat taktisesti ryhmittyneet niin, että tämä oli mahdollista. Olea ei voi kuitenkaan syyttää kaikesta tästä, Scholes kommentoi Premier League Productionsille.

Scholes antoi eniten kritiikkiä ranskalaiselle Paul Pogballe, joka tuli toiselle puoliajalle vaihdosta kentälle ja lensi suihkuun suoralla punaisella tunnin pelin jälkeen taklattuaan rumasti Naby Keitaa.

Paul Pogba liukuu nappulat edellä Naby Keitan jalkoihin. Pogba sai tilanteesta punaisen kortin.
Paul Pogba sai taklauksestaan punaisen kortin, kun tilanne oli tarkistettu videolta. Kuva: 2021 Getty Images

– Hän yritti seistä pallon päällä ja näyttää, kuinka vahva hän on keskellä kenttää. Hän lahjoitti siinä yhden maalin vastustajalle. Vähän myöhemmin hän sai punaisen kortin, kun hän teki naurettavan taklauksen. Saa nähdä, nähdäänkö Pogbaa vielä ManU-paidassa, jos Ole jatkaa valmentajana.

Owen Hargreaves, joka pelasi myös aikanaan ManUssa, näkee, että Unitedilla ei ole mitään saumaa Valioliigan mestaruuteen, vaikka takana on vasta yhdeksän kierrosta.

– Manchester Unitedilla ei ollut mitään toimivaa kuviota. Tämä päivä osoitti sen, että United ei ole niin hyvä joukkue, että se voisi kilpailla Liverpoolia, Manchester Citya tai Chelseaa vastaan. Joukkueessa on kyllä taitoa ja oikeita palasia, Hargreaves latasi pelin jälkeen.

Manchester United on Valioliigassa yhdeksän kierroksen jälkeen seitsemäntenä, kahdeksan pisteen päässä kärkijoukkue Chelseasta ja seitsemän pisteen päässä toisena olevasta Liverpoolista. Mestarien liigassa ManU johtaa F-lohkoa kahdella voitolla ja yhdellä tappiolla.

Lue myös:

Liverpool tyrmäsi Manchester Unitedin 5–0, tulikuuma Mohamed Salah laukoi hattutempun ja historiaa

Real Madrid vei kauden ensimmäisen El Clásicon – Alaballe ikimuistoinen ottelu

Suosittelemme