Hyppää sisältöön

Vaasan rakennetaan uusi päiväkoti – Länsiniityn alueelle tulee palvelusetelipäiväkoti

Länsiniityn päiväkoti aloittaa toiminnan vuoden 2023 aikana. Päiväkodista tulee kaksikielinen ja sinne tulee viisi lapsiryhmää.

Leluja hiekalla.
Länsiniityn päiväkoti on mitoitettu 87 lapselle. Kuva: Risto Koskinen / Yle
Ulla Kuivasmäki
Avaa Yle-sovelluksessa

Vaasaan rakennetaan uusi päiväkoti. Uusi päiväkoti tulee Länsiniityn alueelle. Nuotiopiiri-nimiselle kadulle tuleva palvelusetelipäiväkoti on suunniteltu 87 lapselle. Se on yksityinen päiväkoti, jolta kaupunki ostaa varhaiskasvatuspalvelut.

Päiväkoti aloittaa toimintansa vuoden 2023 aikana. Kaksikieliseen päiväkotiin tulee yhteensä viisi lapsiryhmää. Päiväkodin tontti luovutetaan palveluntuottaja-rakentaja-parille pitkäaikaisella maanvuokrasopimuksella, joka käsitellään kaupunginhallituksessa.

Palveluntuottaja on Verkanappulat Oy ja ja rakennuttajaksi WasaGroup Oy:n. Palveluntuottaja-rakennuttaja-pari valittiin avoimen kutsumenettelyn kautta.

Avoimessa kutsumenettelyssä kaikilla kiinnostuneilla palveluntuottaja-rakentaja-pareilla oli mahdollisuus ilmoittautua mukaan ja osallistua valintaprosessiin. Mukaan ilmoittautui kolme paria. Osallistujat arvioitiin varhaiskasvatuksen ja teknisen toimen määrittämien kriteerien mukaan.

Tontti luovutetaan palveluntuottaja-rakentaja-parille pitkäaikaisella maanvuokrasopimuksella, joka käsitellään kaupunginhallituksessa.

Suosittelemme sinulle