Hyppää sisältöön

Pikkujoulukaudesta ennakoidaan vilkasta – ravintola-ala kiittelee koronapassia ja tuskailee työvoimapulaa

Lokakuun puolivälissä käyttöön otettu koronapassi mahdollistaa myös Päijät-Hämeessä normaalit asiakasmäärät ja yöravintoloiden aukiolon. Ainoa jarruttava tekijä pikkujoulujen järjestämisessä on ravintola-alaa vaivaava työvoimapula.

Kuohuviiniä laseissa.
Viime vuonna pikkujoulut jäivät valtaosin väliin. Kuva: Jyrki Lyytikkä / Yle
Riitta Tapiomäki

Koronapassi tulee vilkastuttamaan pikkujoulukautta. Näin uskoo ravintola- ja matkailualan etujärjestön MaRan Päijät-Hämeen osaston puheenjohtaja Pasi Jääskeläinen.

– Nyt puretaan sitä patoumaa mitä on tullut. Melkein joka päivä tulee kyselyjä, että onko koronapassi käytössä ja miten tulee sitten toimia. Etenkin ruokaravintoloihin tulee vaikuttamaan ja sitä kautta myös yökerhoelämään.

Pikkujoulusesonki on ollut myös keikkatyöläisille ravintola-alalla aika, jolloin tilipussi lihoo helposti. Nyt tekijöistä on koko maassa valtava pula. Jääskeläinen pelkääkin, että osaavan henkilökunnan puute on suurin pullonkaula.

– Mitään helppoa lääkettä tähän ei ole. Koko ajan pohditaan, että millä saadaan sitä vajetta paikattua. Alan epävarmuus valtiovallan koronatoimien takia on niin iso, että se on suurin syy, miksi meidän alalta on niin moni vaihtanut pois.

Lisää Päijät-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle