Hyppää sisältöön

Ohjelmistoyritys Lemonsoft suunnittelee listautumista First North -markkinapaikalle

Suunnitellun listautumisannin odotetaan koostuvan yhtiön noin 15 miljoonan euron osakeannista sekä osakemyynnistä, jossa eräät Lemonsoftin osakkeenomistajat myyvät osakkeitaan

Vaasalaisyhtiö Lemonsoft suunnittelee listautumisantia Helsingin pörssin First North -markkinapaikalle. Arkistokuva. Kuva: Silja Viitala / Yle

Vaasalainen ohjelmistoyhtiö Lemonsoft suunnittelee listautumista ja listautumisantia Helsingin pörssin First North -markkinapaikalle.

Yhtiö suunnittelee, kehittää ja myy toiminnanohjausjärjestelmiä ja on keskittynyt tarjoamaan ratkaisuja pääasiassa pienille ja keskisuurille yrityksille.

Yhtiön kotipaikka on Vaasa ja sillä on toimintaa Vaasan lisäksi kahdeksalla muulla paikkakunnalla.

Listautumisannilla on tarkoitus luoda edellytykset yhtiön First North -listautumiselle ja näin mahdollistaa yhtiön strategian mukainen kasvu ja liiketoiminnan laajentaminen.

Lisäksi listautumisannin tarkoituksena on laajentaa omistajapohjaa sekä suomalaisten että kansainvälisten sijoittajien keskuudessa.

Suunnitellun listautumisannin odotetaan koostuvan yhtiön noin 15 miljoonan euron osakeannista sekä osakemyynnistä, jossa eräät Lemonsoftin osakkeenomistajat myyvät osakkeitaan. Osakeannista saatavia varoja on tarkoitus käyttää Lemonsoftin kasvustrategian tukemiseen, mukaan lukien yritysostojen rahoittamiseen.

– Odotamme, että markkinan koko tulee kasvamaan merkittävästi ja haluamme kasvumme olevan vielä markkinaa nopeampaa. Sen vuoksi Lemonsoftille on listautuminen juuri nyt ajankohtaista, kommentoi Lemonsoftin hallituksen puheejohtaja Christoffer Häggblom tiedotteessa.

Lemonsoftin liikevaihto oli 31.12.2020 päättyneellä tilikaudella 13,6 miljoonaa euroa, oikaistu liikevoitto 4,4 miljoonaa euroa ja liikevoitto 3,9 miljoonaa euroa.

Yhtiön tavoitteena on kasvattaa orgaanisesti liikevaihtoaan 40 miljoonaan euroon ja nostaa oikaistu liikevoittomarginaali 40 prosenttiin vuoden 2025 loppuun mennessä.

Konsernin palveluksessa oli kuluvan vuoden syyskuussa päättyneellä yhdeksän kuukauden jaksolla keskimäärin 123 työntekijää.

Suosittelemme sinulle