Hyppää sisältöön

Suomeen tulee maan ensimmäinen jääpallohalli – Jääpalloliitto: "Valtava merkitys lajille"

Nykyiselle Kisapuiston tekojääareenalle rakennetaan seinät ja katto sekä 1 000 hengen katsomo. Toiminta ja hallin ylläpito siirtyvät hallin rakentavalle yritykselle.

Lappeenrannan Kisapuiston tekojääkenttä kesäkuosissaan. Kuva: Mikko Savolainen / Yle
Ulla Ylönen

Suomen ensimmäisen jääpallohallin rakentaminen on varmistunut. Halli tulee Lappeenrannan kisapuistoon nykyisen jäähallin viereen.

Aviasport Areena toteuttaa jääpallohallin rakentamalla nykyiselle Kisapuiston tekojääkentälle seinät ja katon sekä tuhannen hengen katsomon. Yritys myös vastaa hallin ylläpidosta.

Lappeenrannan kaupunki ostaa Aviasport Areena Oy:ltä jääaikaa reilulla 385 000 eurolla vuodessa. Summa on sama, minkä kaupunki nykyisin käyttää tekojääradan ylläpitoon ja huoltoon.

Lappeenrannan kaupunginhallitus on hyväksynyt ainoan jääpallohallista jätetyn tarjouksen.

Jääaikaa kaupunki hankkii marraskuun alusta maaliskuun loppuun yhteensä 1 869 tuntia. Muun jääajan myynti on toimintaa pyörittävän yrityksen asia.

Sopimus tehdään 15 vuodeksi. Koko sopimuskauden hinta on noin 5,8 miljoonaa euroa.

Vetovoima kasvaa

Lappeenrannan jääpallon grand old man ja Veiterän hallituksen jäsen Anssi Peuhkuri arvioi, että jääpallohallin valmistuminen lisää varmasti Lappeenrannan vetovoimaa jääpallopiireissä.

Jääpallon peluuta Kisapuiston nykyisellä tekojäällä. Kuva: Kare Lehtonen / Yle

Nykyisin kaikki jääpallon liigajoukkueet käyvät harjoitusleireillä Ruotsissa.

– Uskoisin, että tänne on aikamoista tunkua syyskuukausina, kun on harjoituskausi. Uskoakseni vetovoima on äärimmäisen suuri, ja se heijastuu myös idän suuntaan. Tiedän, että venäläiset joukkueet ovat halukkaita tulemaan Lappeenrantaan leireilemään, sanoo Peuhkuri.

Suomen jääpalloliiton toiminnanjohtajan Tobias Karlssonin mukaan jääpallokauden piteminen on hieno asia.

– Jos pääsemme syyskuussa isolle jäälle, niin onhan sillä valtava merkitys lajin kannalta. Kauden toisessa päässä toimintavarmuutta on ainakin maaliskuun loppuun, jopa huhtikuun puolelle, sanoo Karlsson.

Suomessa on suunnitteilla jääpallohalleja muun muassa Helsingissä ja Jyväskylässä. Karlssonin mukaan Porissa ja Porvoossakin haaveillaan jääpallohallista.

Suosittelemme sinulle