Hyppää sisältöön

Irlanti haki pisteet Olympiastadionilta – Helmareiden MM-haaveille karmea takaisku: "Olemme erittäin pettyneitä"

Suomen naisten A-maajoukkue koki ensimmäisen tappionsa MM-karsinnoissa, kun Irlanti oli vahvempi 2–1-lukemin.

Denise O'Sullivan iski Irlannin voittomaalin Tinja-Riikka Korpelan haparoinnin jälkeen
Emma Hyyppä,
Hinni Hirvonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Jalkapallon naisten A-maajoukkueen MM-kisahaaveet kokivat tiistaina ison kolauksen, kun Helmarit hävisi Olympiastadionilla Irlannille 1–2 (0–1).

Anna Westerlund pelasti Helmarit takaiskulta jo seitsemännellä minuutilla, kun Irlanti oli siirtyä johtoon kulmatilanteesta. Muutamaa minuuttia myöhemmin pallo osui Ria Ölingin käteen boksin tuntumassa, ja Megan Connolly vei vapaapotkusta Irlannin yhdeksännellä minuutilla johtoon.

Helmarit paransi peliään tahmean alun jälkeen, ja sai luotua muutamia maalipaikkoja etenkin erikoistilanteista. Avausjakson lisäajalla Linda Sällströmille avautui vielä namupaikka, mutta tilanne liputettiin paitsioksi.

Toisen jakson rikkinäisen alun jälkeen Adelina Engman toi Helmarit tasoihin. Mainioita nousuja pitkin ottelua tehnyt Tuija Hyyrynen keskitti Engmannille, joka iski Suomen avausmaalin 52. minuutilla.

Helmarit ei saanut kuitenkaan kauaa nauttia tasoitusosumasta, kun Denise O'Sullivan vei Irlannin jälleen johtoon nelisen minuuttia myöhemmin. Tinja-Riikka Korpela ei saanut Heather Paynen keskitystä vangittua, vaan pallo jäi pomppimaan Suomen maalille, ja O'Sullivan pääsi puskemaan takatolpalta vieraat jälleen johtoon.

Suomi haki lopussa vielä vimmatusti tasoitusosumaa ja pääsi lukuisiin hyviin maalipaikkoihin, mutta Irlannin maalivahti Courtney Brosnan oli aina ensimmäisenä pallossa.

Tappio on valtava kolaus Helmareiden MM-kisahaaveille, sillä Irlanti oli Helmareiden päävastustaja MM-karsintalohkossa. Irlanti löytyy Fifa rankingissa muutaman pykälän Suomen alapuolelta, kun taas olympiafinalisti Ruotsia on povattu lohkovoittajaksi. Ruotsi onkin lohkon kärjessä yhdeksällä pisteellä.

"Olemme erittäin pettyneitä"

Päävalmentaja Anna Signeul oli erittäin pettynyt tappiollisen ottelun jälkeen.

– Olemme erittäin pettyneitä. Meillä oli riittävästi paikkoja voittaa tämä peli. Annoimme heidän tehdä kaksi helppoa maalia. Vapaapotku oli hieno, mutta meillä oli molemmissa maaleissa hieman epäonnea. Joskus se on tälläistä.

Signeul antoi myös vastustajalle kiitosta hyvyydestä.

– He pelasivat fiksusti ja olivat taktisesti hyviä. He puolustivat hyvin ja hävisivät Ruotsille vain yhdellä maalilla. Loimme riittävästi paikkoja, mutta marginaalit eivät olleet puolellamme tänään. Nyt meidän on osoitettava, että olemme joukkue, jolla on luonnetta.

Helmareiden MM-karsintavastus ei ainakaan helpotu marraskuussa, kun Suomi jatkaa MM-karsintoja Ruotsin vieraana. Ottelu pelataan Göteborgissa 25. marraskuuta.

– On vaikea sanoa, miten tämä tulos vaikuttaa MM-karsintoihimme, mutta kaikki lohkokakkoset menevät joka tapauksessa playoffseihin. On ikävää, että menetimme nyt kolme pistettä, mutta emme mahda asialle mitään. Yritimme 90 minuuttia. Mielestäni lisäaikaa olisi pitänyt tulla enemmän, mutta näin kävi nyt, Signeul päätti.

A-lohkon toisessa ottelussa Slovakia kukisti Georgian 2–0 ja nousi lohkossa kolmanneksi kolmeen pisteeseen. Lohkovoittajat etenevät suoraan kesällä 2023 pelattavaan MM-lopputurnaukseen ja lohkokakkoset jatkavat karsintojen playoffs-vaiheeseen.

Helmarit saavat kuitenkin jännittää jo ennen seuraavaa MM-karsintaottelua, sillä torstaina suoritetaan ensi kesänä pelattavien EM-kisojen lohkoarvonta. Lohkoarvontaa voi seurata suorana TV2:ssa ja Areenassa kello 19.00 alkaen.

Lue myös:

Tinja-Riikka Korpela on torjunut joukkueensa Mestarien liigan finaaliin ja juhlinut Manuel Neuerin kanssa – paras muisto liittyy silti maajoukkueeseen

Helmarit kulkee voitosta voittoon, mutta asiantuntijan mukaan edessä voi olla ongelmia: "Samanlaisia haasteita muutamat viime vuodet"

Helmarit haki voiton Georgiasta – Sällström avasi maalihanat, vahvassa vireessä oleva Franssi iski kolmannen maaotteluosumansa

Suosittelemme sinulle