Hyppää sisältöön

Fritz oli liian kova pala Ruusuvuorelle – Pietarin turnaus päättyi ensimmäiselle kierrokselle: "Olin aika hukassa"

Emil Ruusuvuori nousi Pietarin turnauksen pääsarjaan karsintojen kautta. Taylor Fritz päätti suomalaispelaajan pelit ensimmäiselle kierrokselle.

Emil Ruusuvuori kuvassa.
Emil Ruusuvuori kärsi tappion Pietarin turnauksen ensimmäisellä kierroksella. Kuva: Lehtikuva / Markku Ulander
Anu Karttunen,
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Emil Ruusuvuori on pudonnut jatkosta Pietarissa miesten kansainvälisessä ATP-tennisturnauksessa. Yhdysvaltain Taylor Fritz voitti kaksinpelin ensimmäisellä kierroksella Ruusuvuoren 6–1, 6–4.

Fritzin maailmanlistasijoitus on 28:s. Karsinnoista turnauksen pääsarjaan selviytyneen Ruusuvuoren sijaluku on 72.

Ruusuvuori antoi tunnustuksen vastustajalleen, joka on viime aikoina ollut varsin oivassa pelivireessä. 23-vuotias pelaaja selviytyi Indian Wellsin Masters-turnauksessa aina välieriin asti, kun Ruusuvuoren taival pysähtyi samaisessa turnauksessa toiselle kierrokselle.

– Taylor pelasi tosi hyvin ja oli ihan eri tasolla kuin mitä karsinnoissa pelattiin. Olin aika hukassa. Hän tuli niin paljon kovempaa ja paremmin jokaisella osa-alueella, Ruusuvuori myönsi Yle Urheilulle.

Ensimmäinen erä meni Ruusuvuorelta ohi varsin nopeasti, mutta toisessa erässä hän nousi taistelemaan sen jälkeen, kun oli menettänyt jo yhden syöttönsä. Vaikka nousu 3–3-tilanteeseen ei auttanut häntä loppuun asti, oli suomalaispelaaja tyytyväinen siihen, että pystyi haastamaan vastustajaa kunnolla.

– Paljon piti nostaa omaa pelitasoani ja lyödä kovempaa ensin, muuten se pallo lävähti aika nopeasti takaisin, eikä siinä ollut paljoa sanottavaa. Siinä on minulle nyt uusi haaste, että miten pystyn tekemään sen useammin ja heti matsin alussa. Sitä lähden nyt treenaamaan, Ruusuvuori sanoi.

– Pelejä ei ole tälle kaudelle enää monta jäljellä. Otan oppia joka matsista. Päivä kerrallaan ja kohti seuraavaa matsia!

Päivitys kello 20.54: Lisätty Ruusuvuoren kommentit.

Emil Ruusuvuorta haastatteli Helen Scott-Smith

Lue myös:

Kommentti: Viime viikolla nähtiin kurkistus 2020-luvun tennikseen – kolmen suuren täydellisen hallintakauden jälkeen nähdään todella yllättäviä voittajia

Suosittelemme sinulle