Hyppää sisältöön

Teollisuusyhtiö Ouneva investoi useita miljoonia Koveron-tehtaalleen – uusia työpaikkoja luvassa

Seuraavan vuoden aikana yhtiön tavoitteena on nostaa valmistuskapasiteettia ja kehittää vuonna 2006 avatun ohutlevytehtaan toimintaa.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva
Annika Lius

Tuupovaarassa toimiva liitintuotteiden valmistaja ja ohutlevymekaniikan sopimusvalmistukseen erikoistunut Ouneva Oy kasvattaa toimintaansa. Seuraavan vuoden aikana yhtiön tavoitteena on nostaa valmistuskapasiteettia ja kehittää vuonna 2006 avatun ohutlevytehtaan toimintaa.

Kyseessä on noin kolmen miljoonan euron investointi, kertoo tehtaanjohtaja Petri Silvennoinen.

– Tilan osalta puhutaan noin miljoonasta eurosta ja teknologian uusimisessa parista miljoonasta eurosta.

Koveron-tehtaan laajennuksen avulla tuotannolle saadaan yli 1 000 neliömetriä uutta tilaa. Laajennuksen rakennuttajana toimii Joensuun kaupungin omistama Joensuun Yrityskiinteistöt Oy.

Tehdaskiinteistön laajennus on osa Ounevan pitkän linjan kasvustrategiaa, jossa yhtiö satsaa viimeisimpään tuotantoteknologiaan ja kehittää samalla tuotannon automaatioastetta.

Tavoitteena on Silvennoisen mukaan kasvattaa tehtaan volyymia useilla kymmenillä prosenteilla. Uudistuksilla on tavoitteena saada Koveroon myös uusia työpaikkoja.

– Lähtökohta on, että olemassa olevat työpaikat turvataan, mutta myös useita uusia työpaikkoja on tulossa, Silvennoinen sanoo.

Tilauskanta kasvaa vauhdilla pandemiasta huolimatta

Maailmanlaajuisesta materiaalien saatavuusongelmasta ja rajuista hinnannousuista huolimatta Ounevan kasvu on vauhdikasta. Tuotteiden kysyntä on kasvanut voimakkaasti, ja se on nyt jopa suurempaa kuin ennen pandemiaa.

– Tilauskanta on pysynyt vahvana ja jatkaa kasvuaan. Tuotantokapasiteetin nostolla vastaamme myös tulevien vuosien kysynnän kasvuun, toteaa tehtaanjohtaja Petri Silvennoinen.

Lisää Pohjois-Karjalan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle