Hyppää sisältöön

Raahen seudun monikampus räätälöi koulutusta yritysten tarpeisiin – uusi malli saa valtakunnallista kiitosta

Raahessa kehitetty koulutusmalli perustuu laajaan yritysten ja oppilaitosten väliseen yhteistyöhön. Sen avulla alueelle on saatu tarjolle uutta koulutustarjontaa ja osaamista. Sitran mukaan Raahe on hyvä esimerkki alueiden elinvoiman kehittämisestä.

SSAB:n Raahen tehtaan masuunit
Raahessa kehitettyyn koulutusmalliin on saatu mukaan seudun suurimmat yritykset. SSAB:n Raahen tehdas on alueen ja Suomenkin suurimpia yksittäisiä työpaikkoja.
Risto Ukkonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Raahen seudulla viime vuosina räätälöity oppilaitosten ja yritysten yhteistyö saa kiitosta valtakunnallisessa osaamistutkimuksessa.

Sitra on selvittänyt laajasti eri alueiden koulutustasoa, -ratkaisuja ja osaajien liikkumista. Raahessa osaajien riittävyyttä on ratkottu niin sanotulla monikampusmallilla, jossa yhteistyöllä alueelle saadaan sen yritysten tarvitsemaa koulutusta ja osaamista.

Raahen seudulle on saatu alueelta puuttunutta koulutustarjontaa. Jatkossa kehitetään työpaikoilla tapahtuvaa oppimista ja entisestään alueen pitovoimaa, jotta osaajat saadaan jäämään Raaheen.

Sitran mukaan Raahen monikampusmalli on hyvä esimerkki yhteistyön tärkeydestä, kun kehitetään alueiden elinvoimaa. Raahessa mukaan on saatu kuntien ja alueen oppilaitosten lisäksi seudun suurimmat yritykset, laaja joukko pienempiä yrityksiä, elinkeinoelämän järjestöjä ja korkeakouluja muualta Suomesta.

Monikampusmallia alettiin kehittää Raahessa vuonna 2017, kun alueen yritykset olivat törmänneet ammattikorkeakoulutoiminnan päättymisen jälkeen korkeakoulutettujen rekrytointiongelmiin.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme