Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Syyslomakausi täynnä vilinää Etelä-Savossa – tulevaisuuden suhteen ollaan toiveikkaita ja luottavaisia

Etelä-Savo on ollut matkailijoiden suosiossa syyslomien aikaan. Matkailualalla on korona-aikana ollut vaikeuksia niin matkailurajoitusten, viranomaisten ohjeistusten kuin työvoiman saatavuudenkin kanssa, mutta nyt alkaa helpottaa.

Hotelli Järvisydämen vastaanotto maaliskuussa 2021.
Hotel & Spa Resort JärviSydämessä on ollut vilskettä varsinkin Etelä-Suomen syyslomaviikolla. Arkistokuva. Kuva: Esa Huuhko / Yle
Milka Krogerus
Avaa Yle-sovelluksessa

Etelä-Savossa on ollut vilkas syyslomakausi.

MikseiMikkelistä kerrotaan syysloman näkyneen muun muassa Sodan ja Rauhan keskus Muistin, Kalevankankaan liikuntatarjonnan ja seudun retkeilykohteiden suosiona. MikseiMikkeli arvioi syyslomakauden olevan tänä vuonna viime vuoden kaltaisen, eikä korona juuri enää näy alueella.

Savonlinnassa varsinkin viime viikko oli erityisen vilkas ja esimerkiksi keskustan hotellit olivat täysiä, Visit Savonlinnasta kerrotaan. Myös Punkaharjulla ja Järvisydämessä on ollut vilkasta. Olavinlinnan lisäksi alueen kylpylät ja Punkaharjun retkeilyreitit ovat vetäneet väkeä.

Matkailukohteissa vilkkaat viikot

Syyslomakausi on näkynyt vilkkautena monissa Etelä-Savon matkailukohteissa.

– Viime viikko oli vilkas, hotelli oli lähes täyteen varattu koko viikon iloisista syyslomavieraista. Kyllä tuntuu, että korona pikku hiljaa hellittää. Ihmiset uskaltavat matkustaa ja varata tilaisuuksia, Niina Pulkkinen SpaHotel Casinolta kertoo.

Myös muissa kohteissa kiireet ovat keskittyneet Etelä-Suomen lomien aikaan, mutta myös tällä viikolla on ollut reilusti kävijöitä. Hotel & Spa Resort JärviSydämessä on korona-aikana käynyt erilaista väkeä kuin aiemmin.

– Asiakaskunta on myös hieman muuttunut, kun perheitä liikkuu nyt enemmän. Mutta kyllä meillä on ollut vilskettä ja ihmisiä on liikkunut mukavasti, kertoo palvelupäällikkö Laura Ilvonen.

Alueen matkailukohteista kerrotaan, että koronaohjeistuksia noudatetaan syyslomavilinässäkin pääsääntöisesti hyvin.

– Vaikka olemme perusalueella, suosittelemme yhä maskeja, porrastamme ruokailuaikoja, pidämme ryhmät erillään mahdollisuuksien mukaan ja korostamme hygieniaohjeita, Tanhuvaaran Urheiluopiston Matti Saarikorpi kertoo.

Korona aika alkaa monen toimijan mielestä hiljalleen helpottaa, vaikka varovaisuutta onkin yhä ilmassa.

– Pieniä merkkejä on ilmassa että pikkuhiljaa myös ryhmämatkustus sekä yritysten kokous- ja tyhy-tapahtumat lisääntyvät, jotka ovat myös tärkeitä liiketoiminnan osa-alueita ja olleet pitkään poissa. Olemme toiveikkaita ja luottavaisia tulevaisuuden suhteen, kertoo Nina Rinkinen Kruunupuistosta.

Suosittelemme