Hyppää sisältöön

Janakkala käynnisti kirjekampanjan – tavoitteena löytää kuntaan tulijoille asuntoja ja tontteja kylistä

Kunta etsii tyhjillään olevia taloja ja mahdollisia rakennuspaikkoja kylistä kirjekampanjalla. Kirje on lähetetty kaikkiaan 2 000 kiinteistönomistajalle.

Kuvakaappaus Janakkalan kunnan lähettämästä kirjeestä.
Kuvakaappaus kunnan lähettämästä kirjeestä. Kuvassa näkyy vain osa kirjeestä. Kuva: Petri Lassheikki / Yle
Petri Lassheikki

Janakkala tavoittelee uusin keinoin asukkaita kyliin. Kunta etsii tyhjillään olevia taloja ja mahdollisia rakennuspaikkoja kylistä kirjekampanjalla. Kirje on lähetetty 2 000 kiinteistönomistajalle. Kirjeet on lähetetty valikoiduille alueille, joissa kunnalla on palveluja valmiiksi, esimerkiksi kyläkoulu.

Kunnan viestintäpäällikkö Leena Joutsenniemi kertoo, että kampanja on herättänyt kiinteistönomistajissa kiinnostusta. Yhteydenottoja on tullut toistakymmentä.

– Tosi loistavia ja juuri sellaisia, mitä vähän haettiinkin. Muutama perikunta ja maanomistaja heräsi, että itse asiassa meillä on siellä tyhjän panttina maapala, jolla ei enää itse tehdä mitään.

Joutsenniemen mukaan osa soittajista on ohjattu ottamaan yhteyttä kiinteistönvälittäjään, jos talon tai rakennuspaikan tarjoajalla ei ole aikeita itse olla myymässä taloa.

– Eihän kunta kiinteistönvälittäjäksi ryhdy.

Joutsenniemen mukaan kunnan rooli on välittää tietoa. Sopiviksi katsotut kohteet tulevat esille kunnan nettisivuille.

Joutsenniemi kertoo, että tulijoita Janakkalaan olisi, mutta kaikki eivät ole kiinnostuneita aloittamaan rakennusprojektia. Sen vuoksi kunta ryhtyi etsimään myyntihaluisia talonomistajia. Moni myös haluaisi alkuun vain vuokrata talon. Kylistä etsitään silti myös rakennuspaikkoja, koska kunnan tontit ovat pääasiassa taajamissa.

Idea kampanjaan lähti kuntalaisten, kyläyhdistysten ja virkamiesten kumppanuuspöytätapaamisesta.

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle