Hyppää sisältöön

Tampereen areena rasitti rakennusyhtiö SRV:n tulosta: aikataulun kiinni kiriminen aiheutti lisäkustannuksia

Rakennusyhtiö SRV ennakoi, että Tampereen areena valmistuu ajallaan. Uuden areenan ensimmäiset tapahtumat ovat 3. ja 4. joulukuuta järjestettävät SM-liigan paikallisottelut.

Tampereen areenaa viimeistellään täyttä häkää, jotta toiminta pääsee alkamaan suunnitellusti joulukuun alussa. Kuva: Kirsi Matson-Mäkelä / Yle

Kolmas vuosineljännes oli haastava rakennusyhtiö SRV:lle. Tulosta heikensi muun muassa Tampereen areenan rakentamisen ennakoitua suuremmat kustannukset.

Myös materiaalien hintojen nousu ja joidenkin hankkeiden aloitusten lykkääntyminen materiaalien saatavuusongelmien takia rasittivat tulosta.

SRV julkisti osavuosikatsauksen torstaina.

– Tampereen areenan loppuunsaattamiseen liittyy loppuvuoden aikana edelleen aikataulu- ja loppukustannusriskejä, vaikka työmaahenkilöstömme on hienosti saanut monta haastetta ratkottua syksyn aikana, toimitusjohtaja Saku Sipola kertoo katsauksessa.

SRV:n talous- ja rahoitusjohtaja Jarkko Rantala sanoo Ylelle, että Tampereen areenan urakan kustannukset ovat kasvaneet, koska kesän ja syksyn aikana töitä on kiirehditty, jotta valmista tulisi aikataulussa. Tällä hetkellä SRV ennakoi, että areena valmistuu sovitun aikataulun mukaisesti.

Tampereen areenayhtiö kertoi torstaina, että se on irtisanonut nimisopimuksen Uros oy:n kanssa. Toimitusjohtaja Marko Hurmeen mukaan areenayhtiö ei ole saanut vastauksia keskeisiin kysymyksiin Uroksen taloudellisista epäselvyyksistä.

Areena aloittaa toimintansa nimellä Tampereen Kannen areena. Areenan nimeksi ei siis tule Uros Live, kuten aiemmin oli tarkoitus.

Areenan ensimmäiset tapahtumat ovat 3. ja 4. joulukuuta järjestettävät SM-liigan paikallisottelut. Avajaisia vietetään 15. joulukuuta.

Lue lisää:

Uros-yhtiö sai potkut Tampereen areenalta, toimitusjohtaja: "Meidän yhteinen tarinamme on nyt ohi"

Suosittelemme sinulle