Hyppää sisältöön

Tähtipuolustajan päävamma aiheutti muutoksia salibandyhallien turvallisuudessa – liigapomo olosuhteista: "Teimme positiivisen löydöksen"

Salibandyn F-liigajoukkueet ovat tarttuneet tuumasta toimeen ja ryhtyneet muuttamaan kotihallejaan turvallisempaan suuntaan. Taustalla on maailman parhaisiin pelaajiin kuuluvan Krister Savosen päävamma syyskuussa.

Classicin Krister Savosen päävamma herätti salibandyväen keskustelemaan lajin turvallisuudesta. Suomi kaipaisi Savosta puolustuksen johtajaksi MM-kisoihin, mutta pelikunto on vielä arvoitus. Kuva: Salibandy.fi

Tamperelaisen Classicin tähtipuolustajan Krister Savosen pelottava loukkaantuminen syyskuussa F-liigan vierasottelussa Oilersia vastaan säikäytti ja ravisteli salibandyväkeä. Savonen löi päänsä kaksinkamppailutilanteessa Tapiolan urheiluhallin betoniseinään ja sai aivotärähdyksen, joka on pitänyt maajoukkueen tärkeimpiin pelaajiin kuuluvan Savosen sivussa jo yli kuukauden.

Savonen sai aivotärähdyksen myös Sveitsissä pelatessaan viime keväänä, ja on epäselvää, kuntoutuuko 27-vuotias Savonen 3. joulukuuta alkaviin koti-MM-kisoihin Helsingissä.

– Betonia ei tietenkään tarvitsisi siinä kohtaa olla niin lähellä laitaa, mutta siitäkin on jo aika paljon keskusteltu ja parannuksia on tulossa, Savonen totesi viime viikolla F-liigan sivuilla (siirryt toiseen palveluun).

F-liigajoukkueet kokoustivat Savosen loukkaantumisen jälkeen, ja eri kaupungeissa olosuhteita on pyritty kohentamaan. Monessa hallissa tilanne on hyvä, mutta muutamissa seinät ovat vaarallisen lähellä pelaajia.

F-liigan toimitusjohtaja Kimmo Nurminen sanoo, että seurat ovat puuttuneet potentiaalisesti vaarallisiin kohtiin halleissa.

– Paikkakuntakohtaisesti on tehty muutoksia, ja suojattu esimerkiksi toimitsijapöytiä, jotka ovat joissain halleissa lähellä kenttää. Teimme kuitenkin sellaisen positiivisen löydöksen, että pääsääntöisesti pelejä pelataan hyvissä olosuhteissa.

– Halleja ei ole suunniteltu aikanaan salibandyn tarpeisiin, ja joissain on pelattu vuosikymmeniä ilman, että mitään suurempaa olisi tapahtunut.

Toimitusjohtaja Kimmo Nurmisen mukaan salibandyn liigapelejä pelataan pääasiassa hyvissä ja turvallisissa olosuhteissa. Kuva: Jaani Lampinen / Yle

Huippusalibandyn intensiteetti on kasvanut vuosi vuodelta, mutta Nurminen uskoo, että pelaajat osaavat varoa ja kunnioittaa toisiaan kaukalossa. Paremmin salibandyn pelaamiseen soveltuvien olosuhteiden eteen tehdään töitä jatkuvasti.

– Pyrimme siihen, että tulevaisuudessa pääsisimme pelaamaan uudemmissa ja turvallisemmissa olosuhteissa. Aina voimme tehdä enemmän, mutta pyrimme kaikissa olosuhteissa huomioimaan niin urheilijoiden turvallisuuden kuin myös yleisön viihtyvyyden.

Lue myös:

Classic vei Tampereen paikallispelin naisten F-liigassa – miesten liigassa ennakkosuosikit Classic ja TPS selviin voittoihin

Suomi lähtee kokeneella joukkueella salibandyn MM-kultajahtiin Uppsalaan – mukana viisi ensikertalaista

Huipputason salibandya pelataan halleissa, joissa pelaajille voi käydä todella pahasti – F-liiga kutsui koolle turvallisuuskokouksen

Salibandyn liigakausi on alkanut ikävästi kahdella tällillä – Classicin Jussi Piha vaatii betoniseiniin pehmusteita ja lääkäriä pakolliseksi otteluihin: "Avun pitää olla lähellä"

Aivotärähdyksen saanut salibandytähti Krister Savonen on toipumassa, mutta ei vielä pelikunnossa

Tapaturman takia keskeytetty Oilers – Classic pelataan kokonaan uudelleen tammikuussa

Salibandyn maajoukkuemies Krister Savonen sai perjantain liigaottelussa aivotärähdyksen, pääsi sairaalasta kotiin samana iltana

Suosittelemme sinulle