Hyppää sisältöön

Ylen asiantuntijalta tyly arvio Helmarien EM-kisalohkosta, päävalmentaja Signeul päivitteli arpaonnea: "Ennenkuulumattoman kovat vastustajat"

Jalkapallon naisten EM-kisojen lohkot arvottiin torstai-iltana Manchesterissa. Helmarit kohtaa Saksan, Espanjan ja Tanskan, ja päävalmentaja Anna Signeul uskoo kovista vastustajista huolimatta, että kaikki voivat ottaa toisiltaan pisteitä.

Helmareilla karmaiseva arpaonni – B-lohko on EM-kisojen kovatasoisin
Helmareilla karmaiseva arpaonni – B-lohko on EM-kisojen kovatasoisin

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue pelaa ensi vuoden heinäkuun EM-kisoissa B-lohkossa Saksan, Espanjan ja Tanskan kanssa. EM-kisat pelataan Englannissa 6.7.–31.7.2022.

Yle Urheilun asiantuntija Jonne Kunnaksen mukaan lohko on Suomen kannalta vaikein mahdollinen.

– En oikein voi kuvitella pahempaa lohkoa. Ykköskorista kuka tahansa olisi ollut kova, mutta kakkos- ja kolmoskoreista tuli pahimmat. Suomella on Mount Everestin korkuinen vuori kiivettävänä, Kunnas sanoo.

– Espanja on yksi kisojen ennakkosuosikeista, ja Tanska on edellisten kisojen finalisti. Saksa on arvokisojen kestomenestyjä, vähän uudistunut, mutta edelleen kärkipäässä.

Kunnas pitää Espanjaa ehdokkaana Euroopan mestariksi.

– Espanjan Barcelonassa pelaava sukupolvi on näissä kisoissa huippuiässä. Nyt on ne kisat, kun Espanjan odotetaan lunastavan odotuksia.

Suomi lähti arvontaan neljännestä arvontakorista, ja vastustajat ovat kivenkovia. Saksa on Fifa-rankingin kolmas, Espanja 10:s, Tanska 15:s ja Suomi 25:s.

Tiivis puolustus ja vastahyökkäykset

Päävalmentaja Anna Signeul tiedostaa lohkon kovuuden, mutta uskoo Helmarien yllätysmahdollisuuksiin.

– Ennenkuulumattoman kovat vastustajat, sen voi sanoa. Lohko ei ole helpoin, mutta uskon, että kaikki voivat ottaa toisiltaan pisteitä. Mikään joukkue ei voi lepuuttaa pelaajiaan, ja uskon sen olevan meille hyvä juttu. Meitä vastaan ei voi tulla takki auki, ja meitä ei voi aliarvioida, Signeul totesi Yle Urheilulle Manchesterista.

– Hauskaa siitä tulee, ja on tosi kivaa olla kisoissa, mutta teemme kaikkemme totta kai päästäksemme puolivälieriin. Olemme kehittyneet viime vuosina.

Kunnas näkee Suomen etuna, että joukkueen vahvuuksiin kuuluu tiivis puolustaminen ja vastahyökkääminen. Pallollisen pelin vaiheissa on vielä kehitettävää.

– Suomen vahvuudet on tunnistettu, ja peliä on rakennettu niiden kautta. EM-kisoissa oma pallollinen pelaaminen ei ole niin merkityksellistä, sillä Suomi voi ja joutuu keskittymään vastahyökkäyksiin. Niissä hetkissä, kun Suomi on pallossa, pitää pystyä olemaan parempi.

Suomi pelaa kisansa Brentfordissa ja Milton Keynesissä. Helmareiden ensimmäinen ottelu on 8. heinäkuuta Espanjaa vastaan.

Uutista päivitetty kello 21.16: lisätty Signeulin ja Kunnaksen kommentteja.

Lue myös:

Näistä vaihtoehdoista Helmareille arvotaan vastustajat EM-lopputurnaukseen – katso arvontaa suorana kello 19

Video näyttää, miten Helmarit tarjosi "oppikirjamateriaalia laitapuolustajille" – asiantuntija teki Irlanti-pettymyksen taustalta tärkeän havainnon

Päävalmentaja Signeul haikaili menetettyjä maalipaikkoja – muistutti, että peli on vielä auki: "Kaikki lohkokakkoset etenevät jatkokarsintoihin"

Suosittelemme sinulle