Hyppää sisältöön

Lasten itsenäistyminen omilleen herkistää laulaja Ressu Redfordin: "Kyllähän jokainen vanhempi tietää, että se on luopumista"

Ressu Redford täytti viime kesänä 60 vuotta. Ainoan ikäkriisinsä mies kertoo kokeneensa alle kolmekymppisenä. Parikymppisten poikien lentäminen pois pesästä saa kuitenkin isän liikuttumaan.

Laulaja Ressu Redford myöntää olevansa herkkä ihminen: "Helposti tulee tippa linssiin"
Laulaja Ressu Redford myöntää olevansa herkkä ihminen: "Helposti tulee tippa linssiin"
Niina Honka

Kesällä itse 60 vuotta täyttänyt laulaja Ressu Redford pääsi Puoli seitsemän -ohjelmassa nostamaan maljan 12 vuotta täyttävälle televisio-ohjelmalle.

Redford kertoo, että hänessä itsessään on vielä aika paljon pikkupoikaa.

– Kyllä tässä varmaan lähempänä sitä kahtatoista kuin kuuttakymppiä ollaan henkisesti, Redford hymyilee.

Ikäkriiseistä mies ei ole koskaan kärsinyt. Ainoa sellainen oli alle kolmekymppisenä, ja sekin kesti vain hetken.

– Se oli 28-vuotiaana, kun luulin, että olen liian vanha poppariksi. Kyllä sitä voi ihminen väärässä olla kerran elämässään.

Uuden soololevyn pitkästä aikaa julkaisevan laulajan elämässä on uusi vaihe silläkin tavalla, että lapset – 21- ja 23-vuotiaat pojat – ovat itsenäistymässä omilleen. Se saa mielen haikeaksi.

– Kyllähän se semmosta luopumista on alusta asti. Monihan miettii jo lasten ollessa pieniä, että kuinka kauan tässä saa näiden kanssa olla. Minä en sitä silloin miettinyt. Mutta nyt, kun äijät ovat 23 ja 21... Kyllähän jokainen vanhempi tietää, että se on sellaista luopumista.

Katso koko Puoli seitsemän -lähetys tästä:

Laulaja Ressu Redford Puoli seitsemän -ohjelman vieraana

Suosittelemme sinulle