Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Facebook-yhtiön uusi nimi on Meta – Zuckerbergin mukaan muutos korostaa yhtiön tulevaisuudensuunnitelmia virtuaalitodellisuudessa

Facebook uskoo, että ensi vuosikymmenen aikana sen luoma virtuaalisen todellisuuden "metaversumi" tavoittaa jopa miljardi ihmistä ja luo miljoonia työpaikkoja.

Mark Zuckerberg luennoi lokakuussa 2019.
Facebookin toimitusjohtaja Mark Zuckerberg. Kuva: Andrew Caballero-Reynolds / AFP
Petri Burtsoff
Avaa Yle-sovelluksessa

Facebook kertoi tänään, että yhtiön uusi nimi on Meta. Sana viittaa "metaversumiin" eli Facebookin versioon virtuaalitodellisuudesta.

Facebookin toimitusjohtaja Mark Zuckerberg uskoo, että seuraavan vuosikymmenen aikana jopa miljardi ihmistä on vuorovaikutuksessa, työskentelee ja luo tuotteita sekä sisältöjä tässä uudessa metaversumissa.

Lisäksi Zuckerberg uskoo, että Facebookin virtuaalitodellisuuspalvelu luo miljoonia uusia työpaikkoja.

Kriitikot ovat kuitenkin sitä mieltä, että Facebookin päätös vaihtaa nimeään johtuu yhtiön saamasta negatiivisesta julkisuudesta.

Facebookia on syytetty muun muassa vastakkainasettelun ja yhteiskunnallisten jännitteiden luomisesta sekä valeuutisten levittämisestä.

– Meidät nähdään sosiaalisena mediana, mutta meidän luonteeltamme olemme yhtiö, joka rakentaa ihmisiä yhdistäviä teknologioita Zuckerberg sanoi perustellessaan nimenmuutosta.

Hän myös kertoi, ettei Facebook-niminen sosiaalisen median palvelu tule muuttamaan nimeään. Facebook omistaa kuitenkin tämän lisäksi myös palveluita kuten Instagramin, Messengerin, WhatsAppin sekä Horizon VR -virtuaalitodellisuuden.

Lisää aiheesta:

Analyysi: Internetin rosvovaltio Facebook pakenee mainettaan metaversumiin uuden identiteetin turvin

Facebook Papers -asiakirjat: Toimitusjohtaja Zuckerberg puhuu eri totuutta julkisuuteen – yhtiö teki miljardien osavuosituloksen

Facebook lupaa 10 000 työpaikkaa Eurooppaan – kilpajuoksu "metaversumin" johtopaikasta on jo käynnissä

Suosittelemme