Hyppää sisältöön

Hattulan budjetti paukkuu – isoja ylityksiä kokouspalkkioissa, lakipalveluiden käytössä ja markkinointikuluissa

Hattulan kunnanhallitus käsittelee maanantaina 325 000 euron ylitystä tämän vuoden budjettiin. Rahaa on kulunut ennakoitua enemmän kokous- ja henkilöstökuluissa, lakipalveluiden käytössä ja erilaisissa markkinointisopimuksissa.

Hattulan keskustaajama.
Hattulan kuntajohtamiseen on käytetty selvästi enemmän rahaa kuin on varattu tämän vuoden budjettiin. Kuva: Ville Välimäki / Yle
Timo Leponiemi
Avaa Yle-sovelluksessa

Hattulan kunnanhallitus käsittelee maanantaina 325 000 euron ylitystä tämän vuoden budjettiin. Ylitykset ovat tapahtuneet kuntajohtamisessa.

Budjetti on paukkunut erityisesti kokouspalkkioiden ja henkilöstökulujen, lakiasiantuntijapalveluiden suuren määrän sekä Hattula Golfin ja muiden mainos- ja markkinointikulujen osalta. Talousarviossa myyntivoitot ennakoitiin moninkertaisiksi siihen nähden, mikä on toteutunut.

Hattulan kunnan taloutta rasittaa muun muassa kunnanjohtajan irtisanoutumiseen liittyvä johtajasopimuksen mukainen korvaus, joka vastaa kuuden kuukauden palkkaa.

Kunta on käyttänyt runsaasti lakimiespalveluja muun muassa Pihlajalinnan ja Tawastia Soran kiistoissa, sekä kahden viranhaltijan irtisanomisissa. Irtisanomisten vuoksi kunta on käyttänyt rakennusvalvonnassa huomattavan paljon ulkopuolisia palveluja.

Määrärahaylitys vaatii valtuuston hyväksynnän.

Veroprosentit pysymässä ennallaan

Hattulan ensi vuoden talousarvio on laadittu nykyisen eli 20,75 tuloveroprosentin mukaan. Kiinteistöverotkin ovat pysymässä ennallaan.

Hattulan kunta ennakoi saavansa ensi vuonna tuloveroja noin 37 miljoonaa ja kiinteistöveroja 2,5 miljoonaa euroa. Hattulan ensi vuoden talousarvioesitys on niukasti ylijäämäinen.

LUE LISÄÄ:

Vääntö maankäytön vallasta kärjistyi kahden viranhaltijan potkuihin Hattulassa – valtuutettu ”Tilanne ryöstäytyi käsistä” (16.6.2021)

Hattulan tarkastuslautakunta: irtisanomiskiistassa kunnalla riski joutua maksumieheksi (31.5.2021)

Hattulan kunta tilaa uuden selvityksen Tornandolta – käy läpi kymmenen ”umpisolmuun” mennyttä lupaa (8.3.2021)

Pienen kunnan päätöksenteko luisui kriisiin – Hattulan kunnanhallituksen puheenjohtajaa syytetään omavaltaisuudesta, viranhaltijat pakenevat (16.12.2020)

Suosittelemme