Hyppää sisältöön

Vesistöstä löytyi auto, jonka sisällä oli vainaja – KRP ei ota kantaa, onko 15 vuotta sitten mystisesti kadonnut mies löytynyt Leppävirralla

Poliisi selvittää Leppävirralla vesistöstä auton sisältä löytyneen vainajan henkilöllisyyttä. Paikkakunnalla katosi vuonna 2006 mies, jonka tapausta tutkitaan henkirikoksena. Poliisi on aiemmin kertonut epäilevänsä, että mies upotettiin autoineen vesistöön.

Vuonna 2006 kadonnut Juha Laitinen ja katoamiseen liittyvä valkoinen Mercedes Benz.
Vielä ei tiedetä, onko 15 vuotta sitten kadonnut Juha Laitinen löytynyt. Keskusrikospoliisi on pyytänyt havaintoja Laitisesta sekä valkoisen, vuosimallin 1988 Mercedes Benz -merkkisen henkilöauton liikkeistä Leppävirran alueella. Laitisen on havaittu olleen samanmallisen auton kyydissä hieman ennen katoamistaan. Kuva: Keskusrikospoliisi
Jesse Mäntysalo
Avaa Yle-sovelluksessa

Keskusrikospoliisi vahvistaa Ylelle, että Pohjois-Savon Leppävirralla sijaitsevasta vesistöstä on löytynyt auto, jonka sisällä oli vainaja. Savon Sanomat kertoi auton löytymisestä omiin tietoihinsa nojaten eilen illalla.

Tiettävästi ainoa Leppävirran seudulla autoineen kadonnut on vuonna 2006 kadonneeksi ilmoitettu Juha Laitinen. Hänen tapaustaan on tutkittu viime vuodet henkirikoksena.

Rikoskomisario Teppo Sovelius keskusrikospoliisista ei vielä ota kantaa vainajan henkilöllisyyteen. Hän ei kiistä eikä vahvista, että kyseessä on Juha Laitinen.

– Sitä on vielä liian aikaista kommentoida. Asioiden selvittely on vielä kesken, Sovelius toteaa.

Hän ei myöskään kerro tarkempaa tietoa löytöpaikasta.

Juha Laitinen katosi autoineen

37-vuotias Juha Laitinen katosi elokuussa 2006 sen jälkeen, kun hän oli poistunut Leppävirralla sijaitsevasta ravintola Virranpojasta tuntemattoman miehen kanssa.

Tutkinnan alkuvuosina pidettiin mahdollisena, että Laitinen katosi omasta tahdostaan, mutta vuoden 2017 lopulla poliisi alkoi uusien tietojen valossa tutkia asiaa henkirikoksena.

Tutkinnanjohtaja Teppo Soveliuksen mukaan tutkinnassa on vuosien aikana kuultu useita eri henkilöitä pääosin todistajina, mutta myös rikoksesta epäiltynä. Rikoksen selvittämisessä on kuulustelujen sekä muiden poliisin toimenpiteiden kautta edistytty.

Poliisi on aiemmin kertonut epäilevänsä, että mies upotettiin autoineen vesistöön.

Katoamispäivänä Laitinen ja hänen seurassaan ollut mies olivat liikkeellä Laitisen sinisellä, neliovisella, vuosimallin 1996 Seat Toledo -henkilöautolla, jonka rekisterinumero on CCA-581. Viimeinen varmana pidetty havainto kadonneesta ja kyseisestä henkilöautosta on tehty illalla 27. elokuuta 2006.

Juha Laitinen oli kadotessaan 172 senttiä pitkä, hoikkavartaloinen ja hänellä oli lyhyet ruskeat hiukset sekä viikset. Kadotessaan hänellä oli yllään musta Blue Cargo -firman logolla varustettu takki sekä farkut.

Keskusrikospoliisi on pyytänyt havaintoja katoamisajalta myös valkoisesta, vuosimallin 1988 Mercedes Benz -merkkisestä henkilöautosta ja erityisesti sen liikkeistä Leppävirran alueella. Laitisen on havaittu olleen samanmallisen auton kyydissä hieman ennen katoamistaan.

Tapaus on ollut paljon esillä julkisuudessa. Sitä käsiteltiin muun muassa Ylellä esitetyssä sarjassa Kadonneet.

Suosittelemme sinulle