Hyppää sisältöön

Salibandyn historialliset superviikot lähestyvät – tässä on Ylen kisatiimi ja MM-kisojen lähetysajat

Salibandyfaneille tarjotaan marras-joulukuussa MM-herkkua kaksin verroin, kun ensimmäistä kertaa naisten ja miesten arvokisat pelataan samana vuonna. Yle välittää Suomen ottelut kanavillaan niin Uppsalasta kuin Helsingistäkin.

Salibandymaajoukkueen pelaajat tuulettavat maalia MM-finaalissa Prahassa 2018.
Kuva: Salibandy.fi
Henri Pitkänen
Avaa Yle-sovelluksessa

Sekä naisten että miesten salibandyn maailmanmestaruuksista taistellaan historiallisesti ensimmäistä kertaa samana vuonna. Koronapandemia siirsi miesten koti-MM-kisat viime joulukuulta tälle vuodelle, ja marras-joulukuussa kisaherkkua on tarjolla yhtäjaksoisesti ja osin limittäin yli kahden viikon ajan.

Naisten MM-kisat pelataan Ruotsissa Uppsalassa 27. marraskuuta–5. joulukuuta, ja miesten turnauksen vuoro Helsingissä on 3. joulukuuta–11. joulukuuta.

4. ja 5. joulukuuta ovat todellisia salibandyn superpäiviä, sillä lauantaina 4. päivä Suomen miehet kohtaavat ensin Ruotsin, ja perään pelataan Suomen naisten mahdollinen välieräottelu.

Seuraavana päivänä Suomen miehet kohtaavat Latvian, ja sunnuntaina pelataan myös naisten mitaliottelut.

Lasse Kurrosen valmentama naisten kisajoukkue julkaistiin viime viikolla, ja tänään Petteri Nykky paljasti, ketkä 20 pelaajaa edustavat hallitsevaa maailmanmestaria Suomea miesten puolella.

Viimeksi MM-kultaa 20 vuotta sitten Riiassa juhlinut Suomi kohtaa naisten kisojen alkulohkossa Saksan, Slovakian sekä seitsemän edellistä mestaruutta vieneen Ruotsin. Miesten puolella Suomi pelaa niin ikään Ruotsia vastaan, ja muut alkulohkovastustajat ovat Tanska sekä Latvia.

Suomen otteluita voi seurata tutusti Ylen kanavilla alusta loppuun saakka. Naisten ottelut selostaa salibandyväelle tuttu ääni Tuomo Reponen, toimittajana Uppsalassa on Maija Kautto ja asiantuntijana toimii kolmet MM-kisat sekä 83 maaottelua urallaan pelannut Katri Luomaniemi.

Miesten ottelut Helsingin jäähallissa ja Helsingin areenassa pelattavissa otteluissa selostaa Matti Härkönen, ja studiota isännöi Antti-Jussi Sipilä. Asiantuntijakaartissa on leveyttä ja tietotaitoa, kun otteluita ovat perkaamassa kaksinkertainen maailmanmestari, 83 maaottelun Mikko Kohonen, Ruotsin valmennustiimissä vielä viime vuonna työskennellyt Perttu Kytöhonka sekä kolminkertainen Suomen mestari, lajin moniottelija Toni Lötjönen.

Suomen otteluohjelmat ja lähetysajat Ylen kanavilla

La 27.11. (N) Saksa–Suomi TV2 klo 19.45

Su 28.11. (N) Slovakia–Suomi TV2 klo 19.10

Ti 30.11. (N) Suomi–Ruotsi TV2 klo 17.50

To 2.12. (N) Suomen puolivälieräottelu Yle Areena / TV2 klo 16.10

Pe 3.12. (M) Suomi–Tanska TV2 klo 18.15

La 4.12. (M) Suomi–Ruotsi TV2 klo 18.40

La 4.12. (N) Suomen mahdollinen välieräottelu TV2 klo 20.50

Su 5.12. (N) Suomen mahdollinen pronssiottelu Yle Areena / TV2 klo 12.55

Su 5.12. (M) Suomi–Latvia TV2 klo 14.50

Su 5.12. (N) Loppuottelu TV2 klo 17.20

Ke 8.12. (M) Suomen puolivälieräottelu TV2 klo 18.30

Pe 10.12. (M) Miesten välieräottelu Yle Areena klo 15.20

Pe 10.12. (M) Suomen mahdollinen välieräottelu TV2 klo 18.30

La 11.12. (M) Suomen mahdollinen pronssiottelu Yle Areena / TV2 klo 14.15

La 11.12. (M) Loppuottelu TV2 klo 17.10

Lähetysajat ovat alustavia, ja voivat vielä muuttua.

Lue myös:

Kommentti: Suomella on harvinaisia murheita MM-kisojen alla – kestääkö uusi ykkösvahti kotiyleisön paineen ja pystyykö "Alkemisti" virittämään joukkueensa taas huippulentoon?

Tässä on Suomen joukkue Helsingin MM-kisoihin – yli puolet Classicista, aivotärähdyksestä kärsinyt tähtipuolustaja mukana

Salibandyn supertähti Veera Kaupilta painava kannanotto MM-kisajärjestelyistä: "Voisitteko kuvitella vastaavaa miesten turnauksessa?"

Tero Tiitu teki koko maata sykähdyttäneen maalin, joka muutti suomalaista palloilukulttuuria – Ruotsin kaataminen trillerissä aloitti uuden aikakauden

Maagisen MM-finaalin korviahuumaava tunnelma tuo Mika Kohoselle edelleen kylmät väreet – Suomi jyräsi kotikisojen maailmanmestaruuteen tavalla, joka sai ruotsalaiset polvistumaan

Suomen yllättävä MM-sankari makasi muutama päivä ennen loppuottelua vielä sairaalassa – monesti urallaan pettynyt Jarno Ihme sai mestaruuden makeimmalla mahdollisella tavalla

Peter Kotilainen romahti pohjalle ja nousi takaisin parrasvaloihin ratkaisemaan jälleen Suomelle MM-kullan – valmennusjohdon kylmäpäinen yllätysveto tuotti uskomattoman tuloksen

Suosittelemme