Hyppää sisältöön

HJK:n kapteeni Linda Ruutu lopettaa pelaajauransa

Linda Ruutu on pelannut pääsarjassa vuodesta 2005 lähtien.

Linda Ruutu HJK
Linda Ruutu toimi viimeiset kolme vuotta HJK:n kapteenina. Kuva: AOP
Sakari Lund

HJK:n naisten joukkueen kapteeni ja pitkäaikainen keskikenttäpelaaja Linda Ruutu päättää pelaajauransa. HJK kertoo asiasta verkkosivuillaan. Nyt 31-vuotias Ruutu pelasi ensimmäisen pääsarjaottelunssa vuonna 2005. Silloin hän edusti FC Espoota. Pääsarjaotteluita on kertynyt yli 200.

HJK:n ja FC Espoon lisäksi Ruutu on edustanut Suomessa PK-35 Vantaata. Ulkomailla hän on pelannut Yhdysvalloissa Connecticutin yliopistojoukkueessa sekä norjalaisessa IK Grand Bodössä. HJK:ta Ruutu edusti kaudet 2006–2009, 2012 sekä 2016–2021.

Ruutu on voittanut kolme Suomen mestaruutta ja neljä kertaa Suomen cupin. Lisäksi hän on pelannut 14 naisten maaottelua. Nykyään hän on mukana alle 23-vuotiaiden maajoukkueen valmennusryhmässä.

– Päällimmäisenä tunteena on kiitollisuus kaikista mahtavista kokemuksista, ja siitä kuinka upeisiin ihmisiin olen saanut matkan varrella tutustua. Miettiessäni uraani, kirkkaimpana mielessä ei ole voitetut mestaruudet tai muu menestys, vaan monet merkitykselliset ihmissuhteet, jotka ovat rakentuneet vuosien varrella ja tulevat jäämään loppuelämäksi, Ruutu kertaa uraansa.

Lue myös:

Suomen kaikkien aikojen maalitykki Linda Sällström jakoi nostalgisen kuvan, kun Teemu Pukki nousi miesten ykköseksi – "Nyt oli hyvä tilaisuus"

Näin KuPS juhlii Suomen mestaruutta – valmentajalta suoraa puhetta: "Tämä on yhteisö, johon on helppo jokaisen kuulua"

Suosittelemme sinulle