Hyppää sisältöön

Loppuhuipennuksesta ja kannattajien juhlista on tulossa jälkipyykkiä mestari-HJK:lle – toimitusjohtaja kritisoi “liian innokkaita” faneja

HJK:n kannattajat ryntäsivät kentälle juhlimaan. Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa muistuttaa, että kenttä on vain pelaajien paikka. Tapaus etenee kurinpitoon.

HJK:n kentälle rynnineet kannattajat lohduttivat KuPSin Taneli Hämäläistä
HJK:n fanit ryntäsivät kentälle juhlimaan Suomen mestaruutta heti loppuvihellyksen jälkeen. Kuvassa fanit halaavat KuPSin pettynyttä pelaajaa Taneli Hämäläistä. Kuva: Tomi Hänninen
Samu Saatsi,
Roope Visuri
Avaa Yle-sovelluksessa

Helsingin Jalkapalloklubi voitti dramaattisten vaiheiden jälkeen miesten jalkapallon Suomen mestaruuden, kun HJK tasasi pisteet Kuopion Palloseuran kanssa lukemin 1–1. HJK vei mestaruuden pisteen turvin ennen KuPSia.

Ottelun jälkeen alkoivat heti HJK:n joukkueen sekä kannattajien juhlat.

HJK:n fanit ryntäsivät kentälle heti mestaruuden ratkeamisen jälkeen!

Jännittävästä loppuhuipennuksesta on tulossa kuitenkin myös jälkiseuraamuksia HJK:lle. Asiasta kertoo Yle Urheilulle Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa.

HJK:n kannattajia ryntäsi kentälle ensimmäisen kerran ottelun lisäajalla, kun Roope Riski sai pallon KuPSin maaliin räikeästi kädellään. 2–1-johtoon vienyt maali hylättiin luonnollisesti.

HJK:n kannattajia ehti olla kentän puolella muutaman sekunnin ajan.

Loppuvihellyksen jälkeen HJK:n kannattajat ryntäsivät vielä isommin kentälle juhlimaan mestaruutta.

– Kuopiolaiset tekivät tästä hienon tapahtuman. HJK:n fanit tekivät tästä omalta osaltaan hienon tapahtuman ennen viimeisien minuuttien liian innokasta kentälle tulemista. Muuten kannatus oli hienoa joka puolella, Marjamaa sanoi Yle Urheilulle.

HJK:n kannattajat ryntäsivät kentälle.
Kannattajia kentällä mestaruuden ratkeamisen jälkeen. Kuva: Tomi Hänninen

Marjamaan mukaan mestarijoukkueen faneille ei ollut annettu mitään erivapauksia tulla kentälle ratkaisevan ottelun jälkeen.

– Kenttä on pelaajien paikka. Kenttä kuuluu vain ja ainoastaan pelaajille. Sinne ei pidä mennä ollenkaan, Marjamaa painotti.

Marjamaan mukaan HJK:n kannattajien käytös menee “ilman muuta varmaankin” kurinpitoon.

– Kaikki tietävät säännöt. Kentälle ei pitäisi mennä, Marjamaa painotti.

Sunnuntaina Kuopiossa nähtiin kaupungin yleisöennätys. Mestaruuden ratkaisua todisti ennätyksellinen määrä yleisöä eli 7 890 katsojaa. Aiempi KuPSin yleisöennätys oli vuoden 2019 Honka-ottelusta 7 119 katsojaa ja Kuopion ennätys vuodelta 1981, jolloin paikalliskamppailussa KPT–KuPS oli 7 412 katsojaa.

Kuopiossa nähtiin ottelussa heti kansainvälistä tunnelmaa, kun KuPSin ja HJK:n fanit laittoivat savunsa ja soihtunsa palamaan.

Lue lisää:

Huomasitko tätä upeaa elettä? Yksi herkkä hetki nousee ylitse muiden Veikkausliigan huimasta mestaruustaistosta

Pokaali ilmaan – HJK on jalkapallon Suomen mestari 2021! Musta silmä ei haitannut suurinta sankaria: "Ihan huikea fiilis"

HJK:n fanit ryntäsivät kentälle dramaattisen mestaruuden jälkeen! Yle seurasi hetki hetkeltä Kuopion trilleriä ja mestaruushumua

Kommentti: HJK voitti ikimuistoisella tavalla, mutta mestaruutta edeltänyt syöksykierre hämmästyttää – sen syyt on selvitettävä

Jani Honkavaara johdatti SJK:n pronssille, mutta työt eivät jatku Veikkausliigassa: "Ulkomaille ei noin vain mennä"

Kommentti: Timo Furuholm ei koskaan harrastanut "steriiliä tussuttelua" – ja siksi hänestä tuli Veikkausliigan legenda, jollaisia urheilu kaipaa

Suosittelemme