Hyppää sisältöön

Ministeri Krista Kiuru: Koronapassin käytön laajentaminen on mahdollista

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun mukaan selvittelyn alla on, voitaisiinko koronapassia käyttää, vaikka voimassa ei olisi alueellisia koronarajoituksia.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru.
Krista Kiuru pitää ilmeisenä, että koronapassin käyttöä jatketaan vuodenvaihteen jälkeenkin. Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva
Jesse Mäntysalo
Avaa Yle-sovelluksessa

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd.) mukaan sosiaali- ja terveysministeriö selvittää, voitaisiinko koronapassia käyttää esimerkiksi tapahtumissa, vaikka voimassa ei olisi alueellisia rajoituksia. Parhaillaan käynnissä on oikeudellinen arviointi asiasta.

– Tämä oikeudellinen arvio tulee ratkaisemaan. Tässä vaiheessa selvitämme, millaisia mahdollisuuksia sen suhteen on, Kiuru sanoo.

Tällä hetkellä koronapassia käytetään vaihtoehtoisena toimena vain silloin, kun voimassa on tilaisuutta tai tilaa koskevia rajoituksia esimerkiksi aukioloaikoihin tai yleisömääriin.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä esitti jo viime viikolla koronapassin käytön laajentamista tilanteisiin, joissa rajoituksia ei ole voimassa.

Esimerkiksi viime viikonloppuna järjestetyillä Helsingin kirjamessuilla olisi ollut valmius ottaa koronapassi käyttöön, jos nykytilanne sen sallisi. Tapahtumateollisuuden mukaan alalla olisi halukkuutta ottaa koronapassi käyttöön omatoimisestikin.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru pitää todennäköisenä, että koronapassin käyttöä jatketaan todennäköisesti vuodenvaihteen jälkeen.

– Tautitilanne on pahentunut, joten koronapassin jatko lienee ilmeinen. Tämä tarkoittaa sitä, että tulemme viemään eduskuntaan vielä ennen joulua esitykset tartuntatautilain väliaikaisista jatkoista, Kiuru kertoo.

Mitä ajatuksia juttu herätti? Voit keskustella aiheesta 2.11. klo 23:een saakka.

Lisää aiheesta:

STM:n Varhila: Koronapassin käyttö jatkuu todennäköisesti vuodenvaihteen jälkeen – myös passin käytön laajentaminen arvioitavana

Suosittelemme