Hyppää sisältöön

Baldwinille ladatun aseen antanut apulaisohjaaja kommentoi ampumistapausta ensimmäistä kertaa julkisesti – kertoo olevansa "järkyttynyt ja surullinen"

Apulaisohjaaja David Halls on aiemmin myöntänyt viranomaisille, ettei tarkistanut kunnolla näyttelijä Alec Baldwinille ojentamaansa asetta.

Lännenelokuvan kuvauksissa kuolettavasti haavoittuneelle Halyna Hutchinsille järjestettiin lokakuussa useita muistotilaisuuksia. Kuva: AOP
Antti Haavisto

Alec Baldwinille ladatun aseen Rust-elokuvan kuvauksissa ojentanut apulaisohjaaja David Halls kommentoi tapahtunutta maanantaina ensimmäistä kertaa julkisesti.

Hallstotesi New York Post -lehdelle antamassaan lausunnossa olevansa "järkyttynyt ja surullinen" kuvaaja Halyna Hutchinsin kuolemasta.

– Halyna Hutchins oli paitsi yksi lahjakkaimmista ihmisistä joiden kanssa olen työskennellyt myös ystäväni.

Halls sanoi lausunnossaan myös olevansa häkeltynyt saamastaan "rakkauden ja tuen määrästä".

"Elokuva-alan arvioitava käytäntöjään uudelleen"

Hutchins kuoli Baldwinin käsittelemän aseen lauettua kuvauspaikalla. Halls oli hetkeä aiemmin kertonut Baldwinille aseen olevan turvallinen, vaikka se oli ladattu oikeilla patruunoilla. Viranomaisille Halls on myöntänyt, ettei tarkistanut asetta kunnolla ennen kuin antoi sen näyttelijälle.

Hallsin mukaan elokuva-alan on syytä arvioida uudelleen arvojaan ja käytäntöjään, jotta vastaavilta onnettomuuksilta vältyttäisiin jatkossa. Hän ei kuitenkaan lausunnossaan kommentoinut omaa rooliaan Hutchinsin kuolemaan ja ohjaaja Joel Souzan haavoittumiseen johtaneissa tapahtumissa. Kuvauspaikan aseiden turvallisuus oli Hallsin ja asemestari Hannah Gutierrez-Reedin vastuulla.

Tapahtuneen tutkinta on kesken, eikä mahdollisten rikossyytteiden nostamisesta ole vielä päätetty.

Santa Fen piirikunnan sheriffi Adan Mendoza on kommentoinut, että kuvauspaikalla ei olisi pitänyt olla oikeita ammuksia.

Lisää aiheesta:

Kuvaajan kuolemaan johtaneen lännenelokuvan nuori asemestari ei tiedä, miten Baldwinin turma-aseeseen päätyi kovia panoksia

Räjähde-ekspertti varoitti turmaelokuvan apulaisohjaajan käytöksestä jo kaksi vuotta sitten – ala vaatii oikeiden aseiden kieltoa kuvauksista

Turma-aseen Baldwinille ojentanut apulaisohjaaja myöntää, ettei tarkistanut asetta kunnolla

Surmaluoti löytyi lopulta ohjaajan olkapäästä – viranomaiset kertoivat lisätietoja Alec Baldwinin turmaelokuvan ampumistapauksesta

Suosittelemme sinulle