Hyppää sisältöön

Jallow, Hulkko ja Kivirinta etenivät välieriin Kazanin EM-uinneissa

Lyhyen radan EM-uinnit käynnistyivät Kazanissa. Kolme suomalaista selvitti tiensä välieriin avausaamun lajeissa.

Mimosa Jallow ylsi välieriin 50 metrin vapaauinnissa. Kuva: Vesa Pöppönen / AOP
STT Urheilu

Uinnin lyhyen radan EM-kilpailut alkoivat Venäjän Kazanissa, ja ensimmäisistä alkueräuinneista tuloksena oli Suomelle kolme välieräpaikkaa. Mimosa Jallow ui illan välieriin naisten 50 metrin vapaauinnissa ja Ida Hulkko sekä Veera Kivirinta naisten 100 metrin rintauinnissa.

Jallow kirjasi sivulajissaan erävoiton ajalla 24,75. Se toi alkuerissä 19. sijan. Alkuerien nopein oli Ruotsin Sarah Sjöström ajalla 23,32. Puolan Katarzyna Wasick oli toinen (23,68).

– Tasapainoinen startti. Uinti lähti hyvin liikkeelle ja sain siihen sähäkkyyttä. Toinen piikki (25 metriä) oli vähän laiskaa, mutta sen kun saan korjattua iltaan, niin tästä on hyvä jatkaa, Jallow kommentoi Uimaliiton Twitter-tilillä.

Hulkko ui ajalla 1.05,78 eränsä neljänneksi ja kokonaistuloksissa sijalle 11. Kivirinta oli ajalla 20:s ajalla 1.06,52. Italian Arianna Castiglioni oli alkuerien nopein ajallaan 1.04,40.

Rintauinnin satasella olivat suomalaisista mukana myös Laura Lahtinen ja Martta Ruuska. Lahtinen ui ajan 1.06,90 ja oli 22:s, Ruuska oli 31:s ennätyksellään 1.07,83.

Ronny Brännkärr, Kalle Mäkinen ja Olli Kokko kisasivat miesten 50 metrin selkäuinnin alkuerissä. Brännkärr ja Mäkinen uivat molemmat ajan 24,42 ja jakoivat 21. sijan. Kokko kellotti ennätyksensä 25,47 ja sillä sijan 30.

Lue myös:

Ari-Pekka Liukkonen jää sivuun lyhyen radan EM-kisoista

Terveysongelmistaan rohkeasti puhunut Laura Lahtinen haluaa olla esikuvana nuorille uimareille – "Se on edelleen tabu"

Suosittelemme sinulle