Hyppää sisältöön

Zlatan Ibrahimovic, 40, palaa Ruotsin maajoukkueeseen

Ruotsi johtaa B-lohkoa kahden pisteen erolla Espanjaan.

Zlatan Ibrahimovic EM-futis 2016
Zlatan on ilmaissut halukkuutensa pelata ensi vuoden MM-lopputurnauksessa. Kuva: 2015 Jean Catuffe/Getty Images
STT Urheilu,
Hinni Hirvonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Jalkapallosuuruus Zlatan Ibrahimovic, 40, on jälleen Ruotsin maajoukkueessa. Päävalmentaja Janne Andersson nimesi AC Milanissa pelaavan Ibrahimovicin joukkueeseen, joka hakee lopputurnauspaikkaa MM-karsinnoissa ensi viikolla.

– On hienoa, että Zlatan on mukana. On ollut hauskaa nähdä hänen taas pelaavan. Pitkästä tauosta huolimatta hänellä on yhä taitoa. Hän tuo meille vaihtoehtoja ja kokemusta, Andersson sanoi.

Ibrahimovic palasi maajoukkueeseen maaliskuussa lähes viiden vuoden tauon jälkeen, mutta kesän EM-lopputurnaus jäi häneltä väliin loukkaantumisen takia.

Ruotsalaishyökkääjä palasi syyskuussa pelikentille seurajoukkueensa AC Milanin paidassa, mutta loukkaantui heti avausottelussa Laziota vastaan. Hän toipui akillesjännevammasta pelikuntoon lokakuun alussa ja on ollut avauskokoonpanossa lokakuussa kahdesti. Ibrahimovic on esiintynyt tällä kaudella viidessä Serie A:n kamppailussa, joissa hän on osunut kolmesti.

Ibrahimovic on tuonut julki halunsa pelata vielä MM-turnauksessa, ja Ruotsilla on Qatarissa ensi vuoden lopulla pelattavaan koitokseen saumaa. Karsintalohkojen päätöspeleissä Ruotsi kohtaa Georgian ja Espanjan. Ruotsi johtaa lohkoa kahden pisteen erolla Espanjaan.

Suomen miesten A-maajoukkue julkaistaan huomenna keskiviikkona.

Lue myös:

Zlatan Ibrahimovic avasi ensimmäistä kertaa yli viiteen kuukauteen – puski pallon omaan maaliin, mutta osui myös toiseen päähän

Suosittelemme sinulle