Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Lihan tarjoileminen Helsingin tilaisuuksissa lopetetaan – ilmastotiimin päällikkö: Linjaus ei ota kantaa esimerkiksi koulujen ruokailuihin

Lisäksi kertakäyttöastioista luovutaan ja kahvimaitona tarjoillaan kauramaitoa. Linjaus tulee voimaan ensi vuonna.

Kuvassa on riisiä, tofua, kasviksia ja cashew-pähkinöitä sisältävä lounasannos Korat Thai -ravintolassa Helsingissä lokakuussa 2020.
Kaupungin linjaus vaikuttaa esimerkiksi kaupungin järjestämiin seminaareihin ja yleisötilaisuuksiin. Kuva: Silja Viitala / Yle
Tiina Karppi
Avaa Yle-sovelluksessa

Helsingin kaupunki on päättänyt, että ensi vuodesta lähtien sen tilaisuuksissa tarjoillaan vain sesongin mukaista kasvisruokaa ja lähikalaa.

Lihatuotteita ei tilaisuuksissa tarjoilla lainkaan. Lisäksi kertakäyttöastioista luovutaan ja kahvimaitona tarjoillaan kauramaitoa.

– Tämä on yksi tapa muiden joukossa vähentää ruoan ilmastovaikutuksia ja pienentää kaupungin käyttämien luonnonvarojen määrää, kertoo kaupungin ilmastotiimin tiimipäällikkö Johanna af Hällström.

Linjaus vaikuttaa esimerkiksi kaupungin järjestämiin työpajoihin, seminaareihin, yleisötilaisuuksiin sekä kutsuvierastilaisuuksiin. Af Hällströmin mukaan se ei kuitenkaan suoraan liity kaupungin tavoitteeseen maito- ja lihatuotteiden käytön puolittamisesta vuoteen 2025 mennessä.

– Tämänpäiväinen linjaus ei ota kantaa esimerkiksi kouluissa tai vanhustenhoidossa järjestettäviin ruokailuihin.

Af Hällström uskoo, että kaupungin linjaus voisi toimia esimerkkinä myös muille.

– Toivon, että aihe herättää kiinnostusta ja keskustelua.

Voit keskustella aiheesta keskiviikkoon 3. marraskuuta kello 23:een saakka.

Lue seuraavaksi:

Pitäisikö kasvisruoan määrää julkisissa ruokaloissa lisätä? Suomalaiset jakautuvat kahteen leiriin, kertoo Ylen kysely

Pieni kikka nosti kasvisruuan lasten suosioon – vain ruokien järjestys vaihdettiin: "Menekkiä jouduttu jopa rajoittamaan muovikannella"

Liikaa lihaa ja sokerisia välipaloja – THL:n asiantuntija syynäsi viiden kaupungin päiväkotien ruokalistat ja oli näkemäänsä pääosin tyytyväinen

Suosittelemme