Hyppää sisältöön

Kiina säilyttää sittenkin paikkansa Pekingin olympiajääkiekossa – joukkue mukana miehissä ja naisissa

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF harkitsi hetken, täyttääkö Kiinan miesten maajoukkueen taso olympialaisten laatuvaatimukset. Kiina saa pitää paikkansa olympiaturnauksessa.

KHL-seura Kunlun Red Starin pelaajat juhlivat maalia vaihtoaition edessä
Kiinalaista jääkiekkoa on pyritty edistämään Kunlun Red Star -joukkueella. Se on pelannut KHL:ssä kaudesta 2016–2017 alkaen. Kuva: Anton Novoderezhkin/TASS
STT Urheilu

Kiina saa sittenkin pitää kisaisännän oikeudella paikkansa Pekingin 2022 talviolympialaisten jääkiekossa. Kisaisännällä on automaattinen paikka turnauksessa, mutta Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF harkitsi hetken, täyttääkö Kiinan miesten maajoukkueen taso olympialaisten laatuvaatimukset.

IIHF:n tuore puheenjohtaja Luc Tardif nosti Kiinan miesten vaatimattoman tason esiin syyskuussa. Keskiviikkona järjestön valtuusto vahvisti kolmepäiväisen kokouksensa päätteeksi, että Kiina pääsee kisoihin.

– IIHF ei poista Kiinaa miesten olympiakiekosta. Säilytämme sen osallistumisoikeuden ennallaan, IIHF ilmoitti tiedotteessaan.

Kiinan miesten maajoukkue on rankattu sijalle 32. Olympialaisten A-alkulohkossa se kohtaa Kanadan, Yhdysvallat ja Saksan.

Kiina osallistuu myös naisten olympiaturnaukseen.

Lue myös:

NY Times: Isäntämaa Kiinan jääkiekkojoukkue on niin heikko, että IIHF harkitsee sen pudottamista olympiakisoista

Suosittelemme sinulle