Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Vesistöstä nostetut auto ja vainaja löydettiin läheltä 15 vuotta sitten kadonneen miehen kotia – dna-tutkimus on yhä kesken

Leppävirran Kotalahdelta vedessä olleen auton ja vainajan löysivät kaksi vapaaehtoista. Poliisin mukaan kyse on samoista miehistä, jotka viime kesänä löysivät yhdeksän vuotta kateissa olleen miehen Äänekoskella.

Vuonna 2006 kadonnut Juha Laitinen ja katoamiseen liittyvä valkoinen Mercedes Benz.
Juha Laitinen katosi vuonna 2006 sinisen Seat Toledo -henkilöautonsa kanssa. Poliisi on lisäksi pyytänyt havaintoja valkoisesta, vuosimallin 1988 Mercedes Benz -merkkisestä henkilöautosta ja erityisesti sen liikkeistä Leppävirran alueella katoamisaikaan. Kuva: Keskusrikospoliisi
Jesse Mäntysalo
Avaa Yle-sovelluksessa

Keskusrikospoliisi ei vielä vahvista, onko Leppävirralla vesistöstä nostetusta autosta löytynyt vainaja 15 vuotta sitten kadonnut Juha Laitinen.

Tutkinnanjohtajan, rikoskomisario Teppo Soveliuksen mukaan varmistus asialle saadaan, kun dna-tulokset ja muu tekninen tutkinta valmistuvat. Niitä ei ollut vielä keskiviikkoaamuun mennessä tullut.

– Kyseessä on epäilty henkirikos, joten tapaus on tutkimusjärjestyksessä korkealla. Selvitykset kuitenkin ottavat oman aikansa, Sovelius sanoo.

Auto ja vainaja nostettiin Soveliuksen mukaan syksyn aikana. Tutkinnanjohtaja sanoo, että kyse on henkilöautosta, mutta hän ei kerro siitä vielä tarkempia tietoja. Vainaja löytyi auton sisältä.

Soveliuksen mukaan löytöpaikka sijaitsee Leppävirran Kotalahdella. Vuonna 2006 kadonnut Juha Laitinen asui lähistöllä sijaitsevassa omakotitalossa.

Löydön tekivät samat miehet, jotka löysivät kesällä Äänekoskelta vesistöstä yhdeksän vuotta kateissa olleen Jussi Peltolan. Myös Peltola löytyi auton sisältä.

MTV:n haastattelussa kyseiset veljekset Antti ja Arto Suanto kertoivat tehneensä Leppävirralla etsintöjä varta vasten Juha Laitisen löytämiseksi.

Henkirikoksen motiiviksi on epäilty rahariitoja

37-vuotias Juha Laitinen katosi autoineen elokuussa 2006 sen jälkeen, kun hän oli poistunut Leppävirralla sijaitsevasta ravintola Virranpojasta tuntemattoman miehen kanssa.

Tutkinnan alkuvuosina pidettiin mahdollisena, että Laitinen katosi omasta tahdostaan, mutta vuoden 2017 lopulla poliisi alkoi uusien tietojen valossa tutkia tapausta tappona.

Poliisi on epäillyt, että Laitinen upotettiin autoineen.

Rikoskomisario Teppo Soveliuksen mukaan poliisilla on ollut käsitys epäiltyjen piiristä.

– Odotetaan tutkimustulokset ennen kuin pohditaan, onko tutkintanimikettä tarpeen muuttaa. Ruumiinavaus antaa vastauksia siihen, miten henkilö on kuollut.

Ketään ei ole tällä hetkellä kiinniotettuna tapauksen vuoksi.

Ainakin yhtenä mahdollisena motiivina henkirikokseen poliisi on pitänyt rahaan liittyviä kiistoja.

Katoamispäivänä Laitinen ja hänen seurassaan ollut mies olivat liikkeellä Laitisen sinisellä, neliovisella, vuosimallin 1996 Seat Toledo -henkilöautolla, jonka rekisterinumero on CCA-581. Viimeinen varmana pidetty havainto kadonneesta ja kyseisestä henkilöautosta on tehty illalla 27. elokuuta 2006.

Keskusrikospoliisi on pyytänyt havaintoja katoamisajalta myös valkoisesta, vuosimallin 1988 Mercedes Benz -merkkisestä henkilöautosta ja erityisesti sen liikkeistä Leppävirran alueella. Laitisen on havaittu olleen samanmallisen auton kyydissä hieman ennen katoamistaan.

Lue myös:

Vesistöstä löytyi auto, jonka sisällä oli vainaja – KRP ei ota kantaa, onko 15 vuotta sitten mystisesti kadonnut mies löytynyt Leppävirralla

Leppävirtalaismies katosi 11 vuotta sitten – poliisilla on nyt epäilty tekijäpiiri ja tutkinta muuttui henkirikostutkinnaksi

Vuonna 2012 kadonneen Jussi Peltolan mutaan hautautunut auto löytyi vapaaehtoisten ansiosta – "Täytyy nostaa miehille hattua", kiittelee poliisi

Suosittelemme