Hyppää sisältöön

Ida Hulkko seitsemänneksi EM-uinneissa – Lahtinen hienosti finaaliin, Kokolle taas SE

Kazanin lyhyiden ratojen EM-iltauintien naisten 100 metrin rintauintifinaalissa nähtiin Ida Hulkko.

Ida Hulkko ui seitsemänneksi EM-finaalissa
Timo Uusitalo
Avaa Yle-sovelluksessa

Ida Hulkko ui lyhyiden ratojen EM-kilpailuissa seitsemänneksi sivulajissaan 100 metrin rintauinnissa ja jäi arvokisamitalista 0,73 sekuntia.

Hulkko oli puolivälissä vielä mitalivauhdissa, mutta taipui lopussa ulos mitalikamppailusta ajalla 1.04,98. Hän ylsi ensimmäistä kertaa urallaan tämän matkan arvokisafinaaliin.

– Parempaa tekemistä ja kyllä se tästä lähtee pikkuhiljaa rakentumaan. Omalla hyvällä uinnilla olisin pystynyt taistelemaan vielä paremmin, mutta tänään oli tosi kova taso mitaleille. Siinä mielessä ei jäänyt jossiteltavaa, tuumi Hulkko.

– Se, että perustekemisellä pärjää näinkin hyvin, lupaa minusta pelkästään hyvää lauantaille (päämatkalle) ja myös joulukuun MM-kisoille, arvioi suomalaisuimari.

Hulkon satasen ennätys lyhyellä radalla on 1.04,41 viime vuoden keväältä.

Euroopan mestaruuteen ui Italian Martina Carraro ajalla 1.04,01. EM-hopea meni jakoon Venäjän Jevgenia Tshikunovan ja Viron Eneli Jefimovan kesken ajalla 1.04,25.

Suomen olympiaedustaja oli tiistaina 100 metrin rintauintien välierässä kuudes ajalla 1.05,00 ja jäi tuolloin kolmossijasta 0,36 sekuntia

Sadan metrin rintauinti on Hulkon kakkoslaji EM-kisoissa. Päämatka 50 metrin rintauinnin alkuerät ovat ohjelmassa lauantaina.

– Loppuviikkoa ajatellen pitää saada lepoa lisää. Nopeus saadaan esille vain palautumalla hyvin, korosti Hulkko.

Lahtinen säväytti, Kokolle taas SE

Laura Lahtinen yllätti mainiolla esityksellään naisten 200 metrin perhosuinnissa, jossa nuori suomalainen selvitti tiensä torstain finaaliin ollen välierien kuudenneksi nopein ajalla 2.07,28.

Suomen ennätysaika jäi vielä kahdeksan kymmenyksen päähän. Lahtinen oli aamun alkuerien 11:s ajalla 2.12,78.

– Kukaan (finalisti) ei ollut hirveän kaukana, ja torstaina voi tapahtua mitä tahansa. Ehkä vielä kovempaa pitäisi uskaltaa lähteä, kun kerran voimia ja energiaa oli vielä lopussa jäljellä, Lahtinen arvioi.

Keskiviikkoillan päätteeksi Laura Lahtinen ui lisäksi vielä 100 metrin sekauinnin välierässä, jossa sijoittui 13:nneksi ajalla 1.00,62.

Tanja Ruohoniemi perhosteli 200 metrin välierissä Lahtisen tapaan. Hän oli ensimmäisissä aikuisten arvokisoissaan välierien 15:s omalla ennätysajallaan 2.13,39.

– Tämä oli parempi kuin aamun uinti. On ollut huikeat kisat ja huikea päivä. Loppuviikkoa ajatellen huomenna levätään. Odotan innolla myös satasen perhosuintia, sanoi Ruohoniemi.

Olli Kokko paransi aamulla uimaansa 100 metrin rintauinnin Suomen ennätystä sadasosalla. Uusi SE-aika 58,04 riitti välierien 14. tilaan.

– Kaksi Suomen ennätystä päivässä ei ollut odotuksissa kisoihin tultaessa, mutta olen tosi tyytyväinen. 50 metrin rintauintia kohti pidetään jalat maan pinnalla eikä lähdetä leijumaan, vihjasi Kokko.

Lue myös:

Olympiamitalisti Matti Mattssonin Suomen ennätys murskaksi – Olli Kokko jatkaa uinnin EM-välieriin

Suosittelemme sinulle