Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Kouvolan kouluissa vaihdetaan rasvaton maito kalliimpaan – tavoitteena on keittiö, jossa neljäsosa raaka-aineista on luomua

Kansallinen luomuohjelma on antanut julkisille ammattikeittiöille tavoitteeksi saada luomun osuutta kasvatettua. Kouvolassa uusi luomulisäys on rasvaton maito.

Mjölkglas och mat i skolan.
Uuden maidon hinta ei ole aiempaa suurempi, koska koulut saavat EU-koulumaitotukea, joka on luomun kohdalla korkeampi. Kuvituskuva. Kuva: Yle / Hanna Othman
Jasmina Kauta
Avaa Yle-sovelluksessa

Kouvolan kaupungin ruokapalvelut tähtää luomutuotteiden 25 prosentin osuuteen raaka-aineissaan.

Ensi viikolla otetaan uusi askel kohti tavoitetta, kun rasvaton maito vaihtuu luomuun varhaiskasvatuksessa, perusopetuksessa ja toisen asteen koulutuksessa. Luomumaito maksaa hieman enemmän kuin aiemmin tarjottu maito, mutta sen EU-koulumaitotuki on korkeampi kuin tähän asti tarjotun maidon.

Luomutuotteiden lisääminen on suomalaisten julkisten ammattikeittiöiden yhteinen tavoite. Maa- ja metsätalousministeriön kesäkuussa julkaisemassa uudessa kansallisessa luomuohjelmassa annetaan keittiöille tavoite nostaa luomutuotteiden määrä neljännekseen vuoteen 2030 mennessä.

Luomuohjelman tavoitteena on lisätä suomalaista luomutuotantoa niin, että sillä on vaikutusta ympäristöön ja ilmastoon.

Kouvolan kaupungin ruokapalveluissa on jo nyt käytössä useita luomutuotteita. Esimerkiksi puuroissa käytettävät hiutaleet ovat luomua, samoin rasvaton piimä. Kuuden viikon kiertävältä ruokalistalta löytyy myös lähituottajan luomuleipää, -salaattijuustoa ja -ruisvuokaa.

Lisää Kymenlaakson uutisia myös Yle Areenassa: katsele, kuuntele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme