Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Brännkärr SE-vauhdissa välierissä, Lahtinen perhosteli EM-altaassa 7:nneksi – "Tuntui, etten ollut läsnä altaassa"

Lyhyen radan EM-kilpailuiden kolmas iltasessio alkoi suomalaisittain Laura Lahtisen 200 metrin perhosuintifinaalilla. Ronny Brännkärr ui selkäuinnin välierissä SE:n, ja Mimosa Jallow eteni selkäuinnin loppukilpailuun.

Laura Lahtinen
Laura Lahtisen perhosuinnin tyylinäyte. Kuva: Tomi Hänninen
Timo Uusitalo
Avaa Yle-sovelluksessa

Laura Lahtinen, 18, kilpaili aikuisuransa ensimmäisessä EM-finaalissaan sijoittumalla naisten 200 metrin perhosuinnin EM-huipennuksessa seitsemänneksi ajalla 2.08,86 Venäjän Kazanissa.

Matkan väliajoissa Lahtinen oli koko ajan seitsemäntenä. Keskiviikon välierissä hän oli kuudenneksi nopein ajalla 2.07,28.

– Vähän tuntui, etten ollut läsnä altaassa. Missään vaiheessa ei oikein lähtenyt se oikea Laura kisaamaan, vaan tyydyin omaan seitsemänteen paikkaan. Lähdin valmiina taistelemaan mitalista, mutta tämä oli päivän kunto.

– Eilen meni paremmin ja pää oli myös mukana uinnissa. Kokemuksena EM-finaali oli hyvä ja antaa uskoa omaan tekemiseen, iloitsi Lahtinen, jonka matkan SE-aika on parin vuoden takaa 2.06,72.

Euroopan mestariksi perhosteli Venäjän Svetlana Tshimrova ajalla 2.04,97. Hopea meni Tanskan Helena Rosendahl Bachille ajalla 2.05,02 ja pronssi Italian Ilaria Bianchille ajalla 2.05,43.

Brännkärr SE-aikaan välierissä

Ensimmäisissä aikuisten arvokilpailuissaan kisaava Ronny Brännkärr venyi miesten 100 metrin selkäuinnin välierissä 14:nneksi uudella Suomen ennätyksellään 52,15. Brännkärr kohensi entistä omaa SE-aikaansa 17 sadasosalla.

– Nyt oli ihan hyvä uinti. Aamusta sain parannettua niitä asioita, mitä ajattelinkin, että voin parantaa. Väärälle sekunnille aika jäi vielä, mutta ihan hyvä se silti on, Brännkärr tuumi.

Aamun alkuerissä Brännkärr oli 21:s ajalla 52,50. Välierien nopein 100 metrin selkäuinnissa oli Venäjän Kliment Kolesnikov ajalla 49,15.

Ruuskalle kaksi ennätystä päivässä

Martta Ruuska esiintyi mainiosti naisten 200 metrin rintauinnin välierissä ja paransi aamulla uimaansa entistä ennätystään kolmella kymmenyksellä. Aika 2.22,72 riitti ensimmäisessä semifinaalissa viitossijaan ja yhteistuloksissa 11:nneksi. Finaaliin olisi vaadittu aika 2.21,99.

– Aika samanlainen uinti kuin aamulla, mutta viimeinen 50-metrinen tuntui pahalta ja siinä vähän hyytyi. Samana päivänä uituun kahteen ennätykseen olen tosi tyytyväinen.

– Suomessa olen uinut 200 metrin rintauinnit aika yksin ja nyt sain hyvin kiriapua ja fiilistä, joten uintikin kulki paljon paremmin. Kokemuksena välierät oli tosi hieno, myhäili Ruuska.

Jallow finaaliin, Upanteelle oma ennätys

Naisten 50 metrin selkäuinnin välierissä ui kaksi suomalaista. Mimosa Jallow meni finaaliin ja sijoittui hienosti välierien kuudenneksi ajalla 26,43. Lotta Upanne venyi puolestaan omaan ennätykseensä 26,98 ollen välierien 13:s.

Jallow totesi uinnin tuntuneen hyvältä, muttei silti ollut yhtä vahvaa kuin aamulla.

– Sain korjattua pienet "laiskuudet". Käännökseen meno oli nyt paljon parempi ja sain siitä aikaa pois. Pikku hiljaa pienin parannuksin eteenpäin, suunnitteli Jallow.

Upanteen mielestä hän olisi voinut uida vielä enemmän riskillä.

– Kovempi aika oli hakusessa, mutta toki uuteen ennätykseen pitää olla tyytyväinen.

Torstain uinti-ilta huipentui naisten 4x50 metrin sekauintiviestiin, jossa Suomi ylsi kuudenneksi ajalla 1.46,88. Joukkueessa uivat Lotta Upanne (selkäuinti), Ida Hulkko (rintauinti), Laura Lahtinen (perhosuinti) ja Mimosa Jallow (vapaauinti). Mestaruus meni Venäjälle ajalla 1.44,19. Pronssiin vaadittiin aika 1.44,46.

Lue myös

Neljä suomalaista ui illan EM-välieriin – Lahtinen kisaa illalla finaalissa

Ida Hulkko seitsemänneksi EM-uinneissa – Lahtinen hienosti finaaliin, Kokolle taas SE

Suosittelemme