Hyppää sisältöön

Toinen Jokelan varastetuista kirkonkelloista löytyi, kiitos yleisövihjeen – Kirkkoherra: "Sehän on ilouutinen, olemme kiitollisia"

Tapauksen esitutkinta on kesken, eikä poliisi sen takia kerro vielä tässä vaiheessa tarkemmin, mistä kirkonkello löytyi.

Jokelan kirkko.
Kellotapuliin oli menty väkivalloin sisään, kellojen kiinnityspultit oli irroitettu rälläkällä ja kellot olivat pudonneet betonilattialle. Arkistokuva. Kuva: Tuusulan seurakunta
Saara Hirvonen

Poliisi on nyt löytänyt toisen Tuusulan Jokelan kirkosta viedyistä kirkonkelloista, poliisi tiedottaa (siirryt toiseen palveluun). Kello on jo palautettu seurakunnan haltuun.

Jokelan kirkosta varastettiin 18.–24. lokakuuta välisenä aikana kirkonkellot kellotapuliin murtautumalla ja kellojen kiinnityspultit rikkomalla.

Poliisi sai keskiviikkona yleisövihjeen yhden kirkonkellon mahdollisesta sijainnista. Poliisipartio löysi kirkonkellon vihjeen perusteella.

– Poliisi takavarikoi kirkonkellon ja se on nyt jo toimitettu seurakunnan haltuun, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Rauno Jämsä Itä-Uudenmaan poliisista.

Tutkinnallisista syistä poliisi ei vielä tässä vaiheessa kerro tarkemmin, mistä kirkonkello löydettiin. Tapausta tutkitaan rikosnimikkeellä törkeä varkaus.

Seurakunta toivoo toisenkin kellon löytyvän

Tuusulan seurakunnassa iloitaan toisen kellon löytymisestä.

– Sehän on ilouutinen, että saamme toisen kellon takaisin. Tietenkin sitten mietimme, mutta yksikin kello on upeaa ja olemme kiitollisia yhdestäkin kellosta, sanoo kirkkoherra Ulla Rosenqvist.

Rosenqvist uskoo, että teon takana on sama henkilö tai samat henkilöt. Kirkkoherra toivoo vielä toisenkin kellon löytyvän.

– Tuntuu, että se toinenkin kello on vielä Suomessa, koska tämäkin palautui kellona.

Seurakunta aikoo laittaa palautuneen kellon takaisin paikalleen kellotapuliin, mutta vasta sitten, kun ilkityön jäljet on ensi saatu tapulissa korjattua. Kirkkorakennus puretaan aiemman suunnitelman mukaisesti pois, mutta tapuli jää.

Lue myös:

Joku varasti Jokelan kirkonkellot viikonloppuna pimeyden turvin – tapuliin tunkeuduttu väkivalloin sisään ja kellot irrotettu rälläkällä

Suosittelemme sinulle