Hyppää sisältöön

Launeen perhepuiston juhlavalaistukselle jatkoaika – katso videolta, kuinka Lahden maamerkit hehkuvat syksyn pimeydessä

Lahtelaiset ovat saaneet nauttia valosta ja väreistä tällä viikolla toista kertaa järjestetyssä Päijät-Hämeen Valofestivaalissa.

Ilmakuva Lahden vesitornista, mikä valaistu värikkäillä värivaloilla.
Toisin kuin videossa lukee, Lahden maamerkkien valaisu ei liity Lahden kaupungin syntymäpäiviin, vaan kuuluu Päijät-Hämeen Valofestivaaliin. Lahti juhlisti syntymäpäiviään Pikku-Vesijärven vesiurkujen esityksillä ja Perhepuiston linnan valaisulla.

Launeen Perhepuiston juhlavalaistus saa jatkoa. Perhepuiston linna on kylpenyt juhlavaloissa tällä viikolla iltaisin Lahden kaupungin syntymäpäivien kunniaksi.

Tutun leikkipaikan juhlavalaisua on päätetty jatkaa 21. marraskuuta asti suuren suosion vuoksi.

– Perhepuiston alueella on käynyt vilkkaasti vierailijoita, jopa toisilta paikkakunnilta. Halusimme jatkaa valaistusta, jotta mahdollisimman moni pääsee nauttimaan väriloistosta vuoden pimeimpänä ajanjaksona, kertoo markkinointipäällikkö Taneli Pasanen Lahden kaupungin tiedotteessa.

Myös kaupungin omistukseen siirtyneet Pikku-Vesijärven vesiurut ovat olleet käytössä juhlaviikon aikana päivittäin.

Lahden kaupungin juhlavalot liittyvät Päijät-Hämeen Valofestivaaliin, jota on vietetty tällä viikolla maakunnassa toista kertaa. Valofestivaali on Päijät-Hämeen Yrittäjien organisoima tapahtuma, johon osallistuu yrityksiä ja yhteisöjä ympäri Päijät-Hämettä.

Valofestivaalin aikana Lahden maamerkit, kuten radiomastot, vesitorni ja Sibeliustalo, on valaistu juhlavasti. Valofestivaali tarjoaa valotaidetta, elämyksiä ja tapahtumia ympäri maakuntaa vielä viikonlopun aikana eli 6.–7. marraskuuta.

7.11. klo 18.45 tarkennettu tietoja Lahden maamerkkien valaisusta kuvatekstiin, koska videossa väitetään virheellisesti, että maamerkkien valaisu olisi osa Lahden kaupungin syntymäpäiväjuhlintaa. Maamerkkien valaisusta vastaa Päijät-Hämeen Valofestivaali

Lisää Päijät-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle