Hyppää sisältöön

Eksoten potilastietojärjestelmä päivitetään viikonloppuna – käyttökatko voi ruuhkauttaa päivystyksen

Katkon aikana ei voi tehdä tai perua ajanvarauksia.

Eksoten puhelinpalvelu
Potilas- ja asiakastyö ei Eksoten mukaan vaarannu tietojärjestelmän päivityksen aikana. Arkistokuva. Kuva: Kare Lehtonen / Yle
Ulla Ylönen
Avaa Yle-sovelluksessa

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksoten Lifecare -potilastietojärjestelmä päivitetään lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

Päivystyskäynnit kannattaa Eksoten tiedotteen mukaan ajoittaa viikonlopun käyttökatkon ulkopuolelle, sillä käyttökatko tietojärjestelmissä voi ruuhkauttaa päivystystä.

– Käyttökatko voi aiheuttaa ruuhkaa Eksoten päivystävissä yksiköissä, kun potilastietojärjestelmä ei ole normaaliin tapaan työntekijöidemme käytettävissä, toteaa tiedotteessa IT palvelupäällikkö Veli-Pekka Helvola Eksotesta.

Katkon aikana ei voi tehdä tai perua ajanvarauksia. Asiakkaat eivät saa myöskään maanantaina 8.11. ja tiistaina 9.11. ajanvarauksista tekstiviestimuistutuksia.

Käyttökatkon aikana on käytössä varajärjestelmä, josta potilastietoja voidaan hakea. Potilas- ja asiakastyö ei vaarannu tietojärjestelmäpäivityksen aikana.

Katko lauantain ja sunnuntain välisenä yönä

Päivityksen vaatima käyttökatko alkaa lauantaina 6.11. kello 22.00 ja päättyy tämänhetkisen arvion mukaan sunnuntaina 7.11. kello 10.00.

Potilastietojärjestelmäpäivitys aiheuttaa käyttökatkon Eksoten asiointipalveluun lauantaista 6.11. kello 22.00 lähtien.

Palvelut ovat toiminnassa normaalisti taas maanantaina 8.11. kello 9.00.

Käyttökatkon jälkeen vastaanottoajat palaavat normaaliksi, kun potilastietojärjestelmä saadaan uudestaan käyttöön.

Ajanvaraus koronatestiin toimii osoitteessa Omaolo.fi normaalisti myös katkon aikana.

Suosittelemme