Hyppää sisältöön

Hossaan rakennetaan uutta kirjailijatapahtumaa – Jan Erola: "Hiljaisuus ja aito valon vaihtelu luovat dramatiikkaa"

Viikonlopun tavoitteena on saada kirjailijoiden välille yhteistyötä, ajatusten vaihtoa ja ideoita Hossan ympäristön hyödyntämiseen kirjallisessa työskentelyssä myöhemmin tulevaisuudessa. 

Uusi kirjailijatapahtuma kokoaa tarinankertojia Hossan erämaisemiin
Uusi kirjailijatapahtuma kokoaa tarinankertojia Hossan erämaisemiin
Sanna Kähkönen,
Tiia Korhonen

Suomussalmen Hossaan rakennetaan uutta kirjailijatapahtumaa. Hossa Storytellin bootcamp - tapahtuman tavoitteena on kehittää Hossaa kirjallisuusympäristönä ja synnyttää alueelle kirjailijatapahtuma.

Luonnon ja pohjoisen puolestapuhujana tunnettu, kainuulaislähtöinen toimittaja-kirjailija Mikko-Pekka Heikkinen näkee Hossan paikkana, jossa voisi kirjoittaa pitkiä aikoja myös jatkossa.

– En tiedä, olisinko kirjoittanut riviäkään romaaneja, jos en olisi saanut inspiraatiota metsästä. Hossassa on hyvin vähän muita virikkeitä kuin luonto, joka on täydellinen virike kirjoittajalle. Olisi aika kova, jos mökiltä pääsisi kätevästi ravintolaan ja polulle, mutta kaiken muun ajan voisi käyttää kirjoittamiseen.

Heikkinen on yksi kuudesta ammattikirjailijasta, joka osallistuu viikonlopun leirille. Päätapahtuma on huomenna lauantaina, jolloin kaksi keskustelua striimataan yleisölle Suomussalmen kunnan YouTube-kanavalla. Lähetykset ovat klo 11–11.30 ja 14–14.30.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle