Hyppää sisältöön

Luonnonsuojeluliitto vaatii Riuttaskorven hakkuiden keskeyttämistä – Metsähallitus aikoo jatkaa metsätaloutta

Suomen luonnonsuojeluliiton Pirkanmaan piiri on esittänyt ympäristöministeriölle metsän liittämistä Seitsemisen ja Helvetinjärven kansallispuistoihin.

Sammalta metsässä
Metsähallitus jatkaa Riuttaskorvessa normaalia metsätaloutta, kunnen ympäristöministeriö päättää mahdollisesta suojelusta. Kuvituskuva. Kuva: yle / Elina Toivonen
Petra Ketonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen luonnonsuojeliitto vaatii Riuttaskorven virkistysmetsän hakkuiden keskeyttämistä. Riuttaskorpi sijaitsee Ylöjärven Kurussa. Luonnonsuojeluliiton Pirkanmaan piiri on esittänyt ympäristöministeriölle metsän liittämistä Seitsemisen ja Helvetinjärven kansallispuistoihin.

– Hakkuut tulee pistää jäihin, kunnes laajennusesityksemme on käsitelty. Hakkuissa menetetään luonto- ja virkistysarvoja, vaikka kyse olisi harvennuksista, sanoo piirin puheenjohtaja Hannu Raittinen tiedotteessa.

Hakkuita tekevän Metsähallituksen mukaan Riuttaskorven hakkuut ovat jo tältä erää ohi. Aluejohtaja Pasi Korteniemen mukaan Metsähallitus aikoo jatkaa normaalia metsätaloutta, kunnes mahdollinen suojelupäätös tulee.

– Näitä esityksiä on tehty aika paljon valtion maille. Metsät ovat normaalissa metsätalouskäytössä, kunnes maankäyttömuoto muuttuu muuksi. Tällä hetkellä ne ovat monikäyttömetsiä.

Luonnonsuojelupiirin mielestä hakkuut köyhdyttävät alueen monimuotoisuutta, katkovat ekologisia yhteyksiä ja hidastavat alueiden palautumista luonnontilaan.

Lisää Pirkanmaan uutisia Ylen nettisivuilla ja Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme