Hyppää sisältöön

Lahten linnanjohtai ei eistä edehpäi lihakielduo linnan pidolois

Helsingin linnu piätti, gu sen organizuittavis pidolois enämbiä ei tarita lihahistu. Lahten linnanjohtajan Pekka Timozen mieles muutos kohti kazvossyömizii tapahtuu hil’l’akkazin.

Pekka Timozen mugah Lahten linnal jo nygöigi on äijy mostu piduo, kudamis gostitetah kazvossyömizil.

Lahten linnan pidolois iellehgi taritah sežo lihahistu, nenga arvivoiččou linnanjohtai.

Helsingin linnu algunedälil luadi piätöksen, kudaman mugah sen pidolois ielleh taritah vai kalahistu da kazvossyömisty sen tilaisuuksissa on jatkossa tarjolla vain kala- ja kasviruokia. Uudine viritti suuren somebauhun.

Lahten linnanjohtai Pekka Timonen parahite on Glasgow's YK:n ilmastokerähmös evustamas Lahtie ilmastokokouksessa edustamassa Lahtea, kudai tänä vuon on Euroupan ymbäristölinnu. Timonen sanou, gu lihan syöndän vähendämine on hyvä dielo kui yhten ristikanzan, mugai ymbäristön kannal, ga häi ei planiiruiče eistiä edehpäi lihakielduo Lahten linnan pidolois.

– Meil jo nygöigi äijis pidolois on tarittavannu vaigu kazvossyömisty. Suvaičemmo enämbäl sežo lähisyömisty. Vezistöt annetah mahtuo sih, gu tarittavannu puaksuh on lähivezien kalua.

Timonen pidäy hil’l’akkazin tapahtujua muutostu parembannu tavannu ruadua ymbäristön hyväkse, migu jyrkiä kielduo.

– Segi on ymbäristöruado, konzu ruskiedu lihua syöjy ristikanzu vähendäy sen puolessah nedälis.

Timozen mugah muutos lihan syöndän vähenemizeh tulou hil’l’akkazin da ičestäh, eigo ni pie sih näh luadie piätöksii eriže.

Lahden kaupunginjohtaja ei aio edistää lihakieltoa kaupungin tilaisuuksissa

Suosittelemme sinulle