Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Mimosa Jallow kauhoi huiman Suomen ennätyksen ja jälleen viidenneksi EM-uinneissa

Mimosa Jallow alitti ensimmäisenä suomalaisnaisena 57 sekunnin rajan 100 metrin selkäuinnissa. SE-aika riitti viidennelle sijalle lyhyen radan EM-kisoissa Venäjällä.

Mimosa Jallow teki komean SE:n ja sijoittui jälleen viidenneksi
Matti Lehtisaari
Avaa Yle-sovelluksessa

Ylen suorat lähetykset lyhyen radan EM-uinneista

Mimosa Jallow taisteli 100 metrin selkäuinnin viidennelle sijalle lyhyen radan EM-kisoissa Venäjän Kazanissa. Jallow kauhoi komean Suomen ennätyksen 56,81 ja paransi neljällä sekunnin kymmenyksellä välierissä tekemäänsä SE:tä.

Jallow teki välierissä ennätysajan 57,23, mutta alitti finaalissa ensimmäisenä suomalaisnaisena jopa 57 sekunnin rajan.

– En voinut uskoa mitään tällaista. Mietin ennen uintia, että jos pääsen edes lähelle eilistä SE-aikaani, niin olen tyytyväinen. Olen tosi iloinen, että pystyn taistelemaan sadalla metrillä tällä tavalla ja vielä lyhyellä radalla. Tämä lupaa kyllä superhyvää pitkälle radalle, Jallow kertoi tiedotteessa.

Hollantilainen Kira Toussant juhli EM-kultaa ajalla 55,76. Mestaruus oli hänelle Kazanin kisojen kolmas. Hollannin kaksoisvoiton täydensi Maaike de Waard, joka nappasi hopean ajalla 55,86. Ranskalainen Analia Pigree vei pronssin ajalla 56,40.

Jallow ylsi viidennelle sijalle jo 50 metrin selkäuinnin loppukilpailussa. Jallow teki SE:n myös 50 metrillä, kun kellot pysähtyivät aikaan 26,33.

– Minua jännitti todella paljon tähän iltaan lähdettäessä, ja kroppa oli tosi juminen. Mietin etukäteen, että lähden kovaa ja toivon, että viimeinen piikki (25 metriä) tulee sieltä. Pystyin lähtemään kovaa, mutta rennon tuntuisesti. Kun antaa vaan mennä, niin kyllä se sieltä tulee. Nyt kropassa tuntuu kyllä todella pahalta, Jallow kertoi noustuaan altaasta.

Lue myös:

Jani Sievisen Suomen ennätys historiaan! Ronny Brännkärr jäi niukasti ulos EM-finaalista

Viisi suomalaista ui illan välieriin – alkuerissä nähtiin yksi SE-aika

Mimosa Jallow tykitti kaksi uutta SE-aikaa – ylsi EM-finaalissa viidenneksi

Brännkärr SE-vauhdissa välierissä, Lahtinen perhosteli EM-altaassa 7:nneksi – "Tuntui, etten ollut läsnä altaassa"

Suosittelemme