Hyppää sisältöön

Tilasto paljastaa merkittävän eron Korisliigan mestarisuosikkien välillä – Seagulls otti voiton kärkitaistossa alkukauden komeettapelaajan johdolla

Helsinkiläisen Seagullsin kolmen pisteen heittojen osumatarkkuus on kymmenen prosenttiyksikköä parempi kuin Kauhajoen Karhu Basketilla. Seagulls aiheutti Kauhajoelle kauden avaustappion lauantaina.

Seagullsin Lassi Nikkarinen ja Kauhajoen Karhujen Severi Kaukiainen (oik.) kuvassa
Seagullsin Lassi Nikkarinen ja Kauhajoen Karhujen Severi Kaukiainen (oik.) kuvassa Kuva: Lehtikuva
Petri Sjöblom,
Timo Uusitalo

Seagullsin uusi pelinrakentaja, kaksi edellistä kautta BC Nokiaa edustanut Lassi Nikkarinen pussitti lauantaina yli pistekeskiarvonsa ja kokosi 16 pistettä Kauhajoen Karhu Basketia vastaan.

Nikkarinen oli pääroolissa, kun Seagulls kukisti Kauhajoen Korisliigan kärkikamppailussa 84–75 lauantaina Helsingin Kisahallissa.

– Palloa on tullut minulle alkukaudesta, mutta tärkeintä on, että joukkue voittaa. Petteri Koposelta ja muilta konkareilta tulee päivittäin vinkkejä. Ehkä eniten opin kuitenkin siitä, kun seuraan heidän päivittäistä, ammattimaista tekemistään.

Nikkarinen pelasi joukkueestaan ylivoimaisesti eniten, yli 31 minuuttia ja summasi vahvan iltasaldon 16/4/5/4riistoa. Pelitilanneheitot upposivat 53 prosentilla (7/13).

– Juuri näiden kovien pelien takia tässä pelataankin. Meidän tavoitteemme on voittaa mestaruus, ja silloin meidän pitää voittaa nämä parhaat jengit, jatkoi 24-vuotias Nikkarinen.

Seagullsin pistetehtailussa kunnostautuivat lisäksi tarkkakätiset Petteri Koponen (21 pistettä, (6/8 FG) ja Zaccheus Darko-Kelly (20 pistettä, 8/11).

Seagullsin Petteri Koponen (oik.) ja Karhujen Eero Innamaa ja Simeon Carter
Petteri Koponen oli vahvalla pelipäällä lauantaina. Kuva: Lehtikuva

Kolmen neljänneksen jälkeen näytti, että 19 pisteellä johtanut Seagulls menee laulaen kotivoittoon, mutta toisin kävi. Kauhajoki teki ottelusta vielä pelin viimeisellä jaksolla, jolloin se pääsi parhaimmillaan viiden pisteen tuntumaan.

– Karhut on loistava joukkue, eikä se antanut meidän voittaa helpolla. Se oli ihan tiedossa. Lopussa meidän piti vielä ottaa ottelu itsellemme, totesi Nikkarinen.

Henri Kantonen ja Lee Skinner tekivät vieraille 14 pistettä mieheen.

Kauhajoen päävalmentaja Janne Koskimies korosti, että vierailu täpötäydelle Kisahallille oli vierasjoukkueelle mainio tasonmittari.

– Ensimmäinen puoliaika todisti sen, ettemme pärjää meidän ykköspuolustuksellamme. Olimme koko ajan askeleen Seagullsia perässä. He pääsivät pelaamaan omilla vahvuuksillaan. Nyt näimme selkeästi, mitkä ovat heikkoutemme puolustus- ja hyökkäyspelissä.

Kolmosheitot ovat nykykoripallossa suuressa roolissa. Se nähtiin Korisliigan kärkiottelussa, jossa Seagulls pommitti kaukoheittoja 48 prosentin osumatarkkuudella (15/31) Kauhajoen jäädessä 23 prosenttiin (6/26).

– Seagullsin joukkue on rakennettu siten, että heillä on koko ajan kentällä neljä kaveria, jotka pystyvät kolmen pisteen heittoihin, Koskimies totesi.

Alla olevasta tilastovertailusta näkyy, kuinka paljon paremmin Seagulls on tällä kaudella onnistunut kolmen pisteen heitoissa kuin Kauhajoki. Juttu jatkuu grafiikoiden jälkeen.

– Minusta heidän arvokkain pelaaja alkukaudesta on ollut Nikkarinen. Hänellä on loistava alkukausi ja tuo Seagullsiin juuri niitä asioita, mitä he tarvitsevat, analysoi Koskimies vastustajan komeettapelaajaa, joka ennen kahta BC Nokia-kautta pelasi parin kauden ajan Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa Montana Staten yliopistossa.

Koskimies ei halunnut arvioida vielä tässä vaiheessa kevään asetelmia.

– Vaikea arvioida vielä, kun ei tiedä, onko esimerkiksi tämä Seagullsin lopullinen ryhmitys. Kokoonpanoon voi tulla muutoksia. Moni joukkue on vaihtanut pelaajia muutenkin. Oman joukkueeni tilanne on hyvä, kaikki ovat terveinä. Tämän suhteen ei ole tulossa mitään muutoksia, vahvisti Kauhajoen luotsi.

Seagulls ja Karhu Basket ovat tasapisteissä miesten Korisliigan kärjessä. Kouvot vaikuttaa alkukauden perusteella kaksikon vahvimmalta haastajalta.

Lauantain kierroksen muissa otteluissa voittoihin ylsivät Lahti Basketball, Kouvot ja Bisons.

Miesten Korisliiga lauantaina

BC Nokia–Kouvot 77–83 (35–38)
Korihait–Bisons 53–73 (21–38)
Lahti Basketball–Kataja Basket 84–80 (41–42)
Seagulls–Karhu Basket 84–75 (53–40)

Naisten Korisliiga lauantaina
ToPo–Honka 79–73 (39–37)

Lue myös:

Lapuan korisvalmentajaa sakotettiin epäasiallisen käytöksen takia

Clevelandille kolmas perättäinen voitto, Markkanen sivussa

Suosittelemme sinulle