Hyppää sisältöön

Palavia nesteitä kuljettaneella rahtialuksella tulipalo Suomenlahdella – miehistö sai palon hallintaan

Meripelastushelikopteri teki tarkastuslennon sekä kaksi vartiolaivaa varautuivat aluksen hinaukseen. Helsingin Meripelastuslohkokeskuksen mukaan lasti ei ollut vaarassa ja aluksen miehistö sai palon hallintaan omin toimenpitein.

Kartta Suomenlahden alueesta.
Kuva: Riikka Tähtinen / Yle
Saara Hirvonen

Suomenlahdella oli sunnuntaina aamuyöstä hätätilanne rahtilaivan konehuoneessa syttyneen tulipalon vuoksi. Suomenlahden merivartiosto sai MSC Shannon -rahtialukselta ilmoituksen tulipalosta aamyöstä kahden jälkeen.

Panaman lipun alla purjehtiva rahtialus oli Suomen meripelastuksen vastuualueella kansainvälisellä merialueella Raaseporin tasalla, 11 meripeninkulmaa Jussarön saaresta etelään. Aluksen oman ilmoituksen mukaan palo oli miehistön hallussa eikä aluksella ollut tarvetta ulkopuoliselle avulle.

240 metriä pitkä rahtialus MSC Shannon oli matkalla Venäjältä Ranskaan. Aluksella on 24 miehistön jäsentä ja lastina kontteja, yhteensä 1 283 tonnia. Konttien sisältöinä oli muun muassa palavia nesteitä, hapettavia, syövyttäviä sekä myrkyllisiä aineita.

Helsingin Meripelastuslohkokeskuksen mukaan lasti ei missään vaiheessa ollut vaarassa. Aluksen miehistö sai palon hallintaan omin toimenpitein.

Valvontalentokone on tehnyt vielä valoisalla alueelle valvontalennon ja tarkistanut, ettei aluksesta ole vuotanut öljyä mereen.

Suomenlahden merivartiosto varautui tehtävään kahdella meripelastushelikopterilla, Helsingin ja Varsinais-Suomen pelastuslaitosten Maritime Incident Response Group eli MIRG-ryhmillä sekä kolmella vartiolaivalla.

Meripelastushelikopteri teki tiedustelulennon alueelle ja laskeutui valmiuteen Hankoon. Vartiolaivat Turva ja Uisko jatkoivat alukselle saakka ja varautuivat aluksen hätähinaukseen.

Suosittelemme sinulle