Hyppää sisältöön

Nuorentunut miesten käsipallomaajoukkue kesti suosikin asemansa MM-karsinnoissa – eteni karsintojen toiseen vaiheeseen

Ruotsalaisvalmentaja Ola Lindgrenin tekemä sukupolvenvaihdos on tuottamassa hedelmää.

Käsipallomaajoukkue halailee tosiaan ringissä ja juhlii voittoa.
Miesten käsipallomaajoukkue kukisti sunnuntaina Iso-Britannian 38-22. Kuva: Lehtikuva
STT Urheilu

Suomen miesten käsipallomaajoukkue ylsi tavoitteeseensa MM-karsintojen kotiturnauksessa ja marssi karsintojen toiseen vaiheeseen. Sunnuntaina Suomi piti ennakolta lohkon heikoimman joukkueen Britannian pihdeissään ja nappasi Vantaalla voiton maalein 38–22 (16–10).

Aiemmin viikonloppuna Suomi nujersi Viron ja pelasi Georgiaa vastaan tasapelin, joten kotijoukkueen jatkopaikkaan olisi riittänyt sunnuntaina tasapelikin.

– Näimme eilen (Georgiaa vastaan), että meillä oli hankaluuksia keskittyä uuteen peliin, koska perjantain Viro-ottelu oli niin kova. Tänään puolustimme hyvin ja onnistuimme tekemään maaleja eri tavoilla, Suomen päävalmentaja Ola Lindgren totesi.

– Totta kai Suomen pitääkin pystyä voittamaan Britannia. Mutta tämä oli lähes pakkovoiton paikka, ja onnistuimme siinä tänään.

Kotijoukkue loisti Britanniaa vastaan laajalla rintamalla, sillä Suomen pelaajatilastoihin kirjattiin 12 eri maalintekijää. Max Granlund, Roni Syrjälä ja Linus Lindberg iskivät kuusi maalia mieheen.

Nuorisokolmikko vakuutti

Lajin ruotsalaissuuruus Lindgren on valmentanut Suomea reilun kahden vuoden ajan ja nuorentanut viime aikoina maajoukkueen kokoonpanoa. Vuonna 2003 syntyneet Jonathan Ekman, Santeri Vainionpää ja Viktor Grönmark tekivät turnauksessa maajoukkuedebyyttinsä ja pääsivät Britanniaa vastaan maalien makuun.

– He pelasivat hyvin Georgia-ottelussa ja olivat vahvoja myös tänään, mutta meidän pitää jatkaa maltilla töitä heidän kanssaan, Lindgren sanoi.

Edellisissä EM-karsinnoissa Suomi oli liian kovassa paikassa häviten kaikki ottelunsa Tanskalle, Pohjois-Makedonialle ja Sveitsille. Lindgren vakuutti, että maajoukkue on imenyt otteluiden oppeja talteen ensi vuodelle, jolloin vastustajien taso kovenee selvästi marraskuusta.

– Olemme fyysisyydessä edelleen hieman perässä kovia maita. Meidän on oltava voimakkaampia ja nopeampia sekä puolustettava paremmin, niin voimme saada enemmän maaleja nopeista vastaiskuista.

Karsintojen toinen vaihe vuoden 2023 MM-kisoihin alkaa ensi maaliskuussa. Tammikuussa Suomi kohtaa tutun Georgian vuoden 2024 EM-kisojen avauskarsintavaiheessa.

Lue myös:

"Loppu oli aika dramaattinen" – Suomen käsipallomiehet lähellä jatkopaikkaa MM-karsinnoissa

Suosittelemme sinulle