Hyppää sisältöön

Ida Hulkko jäi vain kaksi sadasosaa EM-mitalista – "Pettynyt olo"

Ida Hulkko jäi täpärästi 50 metrin rintauinnin neljännelle sijalle lyhyen radan EM-kisoissa Venäjän Kazanissa.

Hulkko jäi täpärästi neljänneksi EM-uinneissa
Hulkko jäi täpärästi neljänneksi EM-uinneissa

Ida Hulkko kauhoi 50 metrin rintauinnin neljännelle sijalle lyhyen radan EM-kisoissa Venäjän Kazanissa. Hulkko jäi ajallaan 29,82 vain kahden sadasosan päähän mitalista. Suomen ennätykseen jäi matkaa noin puoli sekuntia.

Italialaiset veivät kaksoisvoiton. Arianna Castiglioni juhli mestaruutta ja Benedetta Pilato otti hopean. Castiglionin voittoaika oli 29,66 ja Pilaton hopea-aika 29,75. Pronssille kurotti venäläinen Nika Godun, jonka aika oli 29,80.

– Pettynyt olo eikä tyydytä millään tavalla. Tänään olisi ollut saumat ottaa mitali, mutta saumat menivät käännökseen ja maaliintuloon. Kyllä tämä jäi kaivelemaan, pettynyt Hulkko sanoi.

Hulkko arvioi, että 25 metrin radalla käännökset eivät toimi yhtä hyvin kuin pitkällä 50 metrin radalla. Keväällä hän oli 50 metrin altaassa EM-kisojen hopealla 50 metrin rintauinnissa.

Veera Kivirinta oli finaalissa kuudes, mutta hänet hylättiin, koska hän otti perhosuinnin potkun maaliintullessa.

Hollannin ME-aika huipensi EM-taistot

Kazanin EM-uinnit huipentuivat komealla tavalla, kun Hollanti teki ME-ajan sekajoukkueiden 4x50 metrin sekauintiviestin finaalissa. Uusi ennätysaika kirjataan 1.36,18.

Suomen joukkue sijoittui seitsemänneksi ajalla 1.39,37. Joukkueessa uivat Lotta Upanne, Olli Kokko, Mimosa Jallow ja Kalle Mäkinen.

– Oli sairaan siisti kokemus uida finaalissa. En voinut etukäteen edes kuvitella, miten siistiä se on, ankkuri Mäkinen luonnehti Uimaliiton Twitterissä.

Suomalaiset eivät yltäneet Kazanin altaassa mitaleille, mutta finaalipaikkoja kertyi kuusi henkilökohtaisilla matkoilla ja kaksi viesteissä. Suomen ennätyksiä EM-kisauimarit paransivat yhdeksän kertaa. Kokko ui SE-vauhtia neljästi, Jallow kolme kertaa ja Ronny Brännkärr kahdesti.

Lue myös:

Suomi kauhoi sekaviestin EM-finaaliin

Jani Sievisen Suomen ennätys historiaan! Ronny Brännkärr jäi niukasti ulos EM-finaalista

Mimosa Jallow kauhoi huiman Suomen ennätyksen ja jälleen viidenneksi EM-uinneissa

Suosittelemme sinulle