Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Kahden lapsen jälkeen huipulle palannut Noora Forstén ratsasti oivan sijoituksen Veronassa

Noora Forstén on palannut esteratsastuksen kansainväliselle kärkitasolle. Forstén ylsi 10. sijalle maailmancupissa Italian Veronassa.

Noora Forstén kuvassa
Noora Forstén ylsi kymmenen parhaan joukkoon Veronassa. Kuva: Getty Images
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Esteratsastaja Noora Forstén ratsasti tyylikkäästi kymmenenneksi maailmancupin 160 sentin esteillä Italian Veronassa. Perusradalla 11-vuotias tamma Con Caya oli itsevarma, mutta uusinnassa ratsukon kokemattomuus huipputasosta näkyi yhden esteen ohiratsastuksena ja aikavirheenä.

– Uusintarata oli tekninen ja iso. Jäin radalla hetkeksi miettimään, ja hevonen ei hetkeen tiennyt, minne mennä. En ratsastanut samalla tarkkuudella kuin perusradalla. En halunnut säikäyttää hevosta, Forstén valotti ohiratsastuksen syitä Ratsastajainliiton tiedotteessa.

Forstén, 40, edusti Suomea MM- ja EM-kilpailuissa 2000-luvun alussa. Kahden viime vuoden aikana hän on noussut takaisin kansainväliselle tasolle, noin kymmenen vuoden tauon ja kahden lapsen jälkeen. Forstén valmentautuu Saksassa Ludger Beerbaumin tallilla.

– Tiesin, että jos ratsastan hyvin, hevonen pystyy tekemään hyvää tulosta, Forstén sanoi.

Lue myös:

Tukijat uskovat Helsinki Horse Show'hun, vaikka tapahtuma jää jälleen väliin – myös paikka maailmancupin kalenterissa pysyy

Suosittelemme