Hyppää sisältöön

Mehiläinen helpottaa hoivakotiensa hoitajapulaa tuontityövoimalla myös Keski-Suomessa - ensimmäiset filippiiniläiset aloittavat Viitasaarella kuun lopulla

Filippiiniläishoivaajia on tulossa myös Jyväskylään. Tulijoiden tähtäimessä ovat yleensä lähihoitajatutkinto ja pysyvä työpaikka Suomessa.

Ulkomainen työvoima ei ratkaise Suomen hoitajapulaa, mutta se helpottaa sitä, sanoo Mehiläisen projektipäällikkö. Kuva: Niko Mannonen

Yksityinen hoiva-alan yritys Mehiläinen alkaa helpottaa hoitajapulaa myös Keski-Suomen yksiköissään ulkomaalaisten työntekijöiden avulla.

Ensimmäiset filippiiniläiset aloittavat työnsä Viitasaarella tässä kuussa. Toiset kaksi hoiva-avustajaa tulevat Jyväskylään joulukuussa.

Filippiiniläisiä työntekijöitä on pestattu Suomen hoitapalveluihin jo vuosia aiemminkin.

Mehiläinenkin on helpottanut hoitajapulaansa nimenomaan filippiiniläisillä työntekijöillä jo kolmen vuoden ajan. Tähän mennessä heitä on tullut Suomeen noin sata, kertoo projektipäällikkö Maria Kylänpää Mehiläisestä.

Tulijoilla on vähintään kahden vuoden kokemus hoivatyöstä kotimaassaan. Filippiineillä he ovat opiskelleet muun muassa lähihoitajan tutkintoon valmistavia aineita sekä suomen kieltä.

Työntekijöiden pestaamisen hoitaa Mehiläisen tytäryhtiö HSS, Healthcare Staffing Solutions. Koulutuskumppanina Suomessa sillä on Satakunnassa toimiva toisen asteen oppilaitos Sataedu.

Filippiiniläishoivaajat viettävät ensimmäisen kuukautensa Suomessa perehdytyksessä Mehiläisen hoivakodissa joko Hyvinkäällä tai Kotkassa. Sen jälkeen he siirtyvät työskentelemään sinne, missä tarvetta on.

Useimpien työntekijöiden tähtäimessä on lähihoitajan tutkinto maahanmuuttajille räätälöidyn oppisopimuskoulutuksen avulla, kertoo Maria Kylänpää.

– Pikkuhiljaa lisätään ammatillisia opintoja, kun suomen kieli tarttuu. He opiskelevat suomalaisen lähihoitajatutkinnon ihan suomen kielellä.

Mehiläinen on aiemmin tiedottanut, että filippiiniläiset työntekijät kuuluvat työssään normaalisti suomalaisen työehtosopimuksen piiriin.

Yhtiön tavoitteena on se, että hoitajat jäävät vakituisesti Suomeen asumaan.

HSS järjestää tulijoille asunnon ja opastaa heitä paikallisten palvelujen kuten kauppojen ja kirjaston piiriin. Mehiläinen on myös perustanut työryhmän miettimään, miten hoitajien kotoutumista edistetään.

– Kotoutuminen lähtee siitä, että työyhteisö on viihtyisä ja sinne pääsee hyvin mukaan, Kylänpää toteaa.

Maria Kylänpää sanoo, että suomalaista hoitajapulaa ei ratkaista ulkomaisen työvoiman avulla, mutta esimerkiksi filippiiniläiset työntekijät tuovat helpotusta tilanteeseen.

Kaukaiset hoitajat ovat saaneet työstään hyvää palautetta.

– He ovat hyvin ahkeria, ja ikääntyneiden kunnioitus tulee jo heidän kulttuuristaan. Asiakkaan lämmin kohtaaminen on heidän iso vahvuutensa, Maria Kylänpää kiittelee.

Suosittelemme sinulle