Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Koronatartuntojen määrä roimassa kasvussa Essoten alueella – viime viikolla yhteensä 41 koronavirustartuntaa

Koronatartuntojen määrä on jopa yli tuplaantunut syyslomien jälkeen, kerrotaan kuntayhtymä Essotesta.

Mikkelin keskussairaala, Essoten lattiamatto
Kuva: Juho Liukkonen / Yle
Juho Liukkonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Koronatartuntojen määrät ovat Essoten alueella selkeässä kasvussa.Essoten alueella todettiin viime viikon aikana peräti 41 koronavirustartuntaa.

Altistuneiden määrä yksistään viime viikon aikana kipusi pitkälle päälle 200 henkilön.

Essotella on tällä hetkellä sairaalahoidossa koronan vuoksi kolme henkilöä.

Terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kertoo tiedotteessa, että oli jokseenkin odotettua, että tauti lähtee liikkeelle syyslomien jälkeen.

– Harmillista on se, että monessa tapauksessa tautia oli podettu jo useampi päivä ennen koronatestiin hakeutumista, mikä aiheutti liian paljon altistumisia.

Altistumisia useissa kouluissa

Koulualtistumisia on tiedossa Mikkelissä Launialan, Lyseon, Lähemäen, Moision, Otavan, Rantakylän ja Tuppuralan kouluissa sekä Mäntyharjun yhtenäiskoulussa. Essoten tartuntatautitiimin kerrotaan kontaktoineen koulualtistumiset henkilökohtaisesti.

– Koululaisilla todetut koronatapaukset nostavat altistuneiden määrää aina voimakkaasti. Myös Essoten yksiköissä on sattunut altistumisia, kertoo pandemiapäällikkö Hans Gärdström tiedotteessa.

– Parin viime viikon aikana koronarokotusten ensimmäisiä annoksia on otettu taas selkeästi enemmän, noin pari sataa henkilöä viikossa. Kannustamme edelleen vahvasti koronarokotteen ottamiseen.

Suosittelemme