Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

15 000 kävijän Kelekkamessut ei poikinut yhtäkään koronavirustartuntaa – korona katosi myös Rovaniemen jätevesistä

Rovaniemen jätevedestä löytyi niin vähän koronavirusta, että se jäi alle määritysrajan. Ohjeistusten noudattaminen ja vastuullinen toiminta on edelleen tärkeää ja kannattaa pitää mielessä myös pikkujoulukaudella, infektioylilääkäri Markku Broas sanoo.

Ihmisiä seisoo avarassa tilassa, yläpuolella punainen mainos, jossa lukee Lynx.
Vuoden 2021 Kelekkamessut järjestettiin Rovaniemen Lappi Areenalla lokakuun lopussa. Kuva: Kelekkamessut
Mia Sivula
Avaa Yle-sovelluksessa

Viikko sitten Rovaniemellä järjestetyt Kelekkamessut eivät ole poikineet yhtäkään koronavirustartuntaa, vaikka kelkkailualan tapahtuma houkutteli sisätiloihin Lappi Areenalle kahden päivän aikana noin 15 000 kävijää.

– Yhtäkään tartuntaa ei ole tapahtumaan jäljitetty. Se on hieno juttu, sanoo infektioylilääkäri Markku Broas Lapin sairaanhoitopiiristä.

Jätevesiseurannan tuorein tutkimus osoittaa, että Rovaniemen jätevedessä on niin vähän koronavirusta, että se jää alle mittaustaulukoiden arvojen.

– Kelekkamessuihin liittyen voisikin sanoa, että koska meillä ei ole nyt liikkeellä kiertävää virusta kovin paljoa, se pienentää riskiä. Vaikka ihmisiä olisikin koolla tiiviisti isossa tapahtumassa, tartuntoja ei tule, jos virusta ei ole, Broas sanoo.

Broas toivoo, että ihmiset toimisivat pikkujoulukaudellakin vastuullisesti ja muistaisivat ohjeistukset.

– Ja edelleenkin toivon nöyrästi, että ihmiset hakisivat rokotteita, koska se on se paras suoja tämän taudin kurissa pitämiseen.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme